ZiarulRing

23-iun.2024

ULTIMA ORĂ

SANATATE

Nu arunca zațul de cafea. Face minuni pentru piele și păr

Avatar

Publicat

pe

Obișnuiești să arunci zațul de la cafea în fiecare dimineață? Păstrează-l, deoarece are nenumărate întrebuințări, atât pentru înfrumusețare, cât și pentru a curăța diverse obiecte din casă.

Exfoliant pentru piele

Deși la prima vedere pare ciudat, masarea pielii cu zaț de cafea este cât se poate de benefică pentru piele. Tot ce trebuie să faci este să amesteci puțin ulei de măsline cu zațul de cafea, după care îl folosești pentru a-ți masa pielea. Acesta tonifică pielea prin îndepărtarea celulelor moarte și stimularea producției de celule noi. Astfel, vei avea o piele frumoasă și catifelată, fără a arunca banii pe produse scumpe de înfrumusețare.

Te scapă de celulită

Celulita este unul dintre cei mai mari inamici ai femeilor, iar eliminarea ei implică, de cele mai multe ori, un program intens de exerciții fizice, dar și o alimentație sănătoasă. O alternativă mai simplă ar fi să folosești zațul de cafea. Amestecă-l cu un albuș de ou, după care aplică-l pe coapse și înfășoară zona cu o folie de plastic. După aproximativ 20 de minute îndepărtează plasticul și clătește zona cu apă. Pentru rezultate bune este recomandat să faci acest tratament de două ori pe săptămână.

Tratament pentru păr

Zațul de cafea poate fi folosit și ca mască de păr, pentru persoanele cu părul șaten sau brunet. Astfel, după spălare, aplică pe păr balsamul amestecat cu zaț de cafea. Astfel, vei avea un păr moale și mătăsos. Mai mult, după utilizări repetate, părul tău va avea și un luciu sănătos.

„Odorizant“ pentru frigider și încălțăminte

Alimentele depozitate în frigider fără a fi puse în cutii ermetice emană diferite mirosuri care dau un amestec neplăcut. Dacă vrei să scapi de această problemă, tot ce trebuie să faci este să pui în frigider un bol cu zaț de cafea, iar acesta va absorbi, gradual, toate mirosurile neplăcute. Această soluție poate fi folosită și în cazul pantofilor urât mirositori. Alternativ, zațul de cafea mai poate fi folosit pentru a elimina mirosul neplăcut din scrumieră, dar și de pe mâini după ce cureți ceapă.

Colorant pentru haine

Prin combinarea zațului de cafea cu apă fierbinte, poți obține o vopsea de culoare maro. O poți folosi pentru textile, lucrări de artă sau alte întrebuințări prin casă.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *