ZiarulRing

22-feb.2024

ULTIMA ORĂ

SANATATE

Șofranul, condimentul-minune: distruge celulele canceroase și are efect afrodisiac

Avatar

Publicat

pe

Originar din Persia, ÅŸofranul este condimentul cu cele mai multe aplicaÅ£ii terapeutice. Proprietăţile sale curative sunt menÅ£ionate în cazul Alzheimerului, cancerului de piele, dar ÅŸi al depresiei.

Åžofranul este cel mai scump condiment din lume, preÅ£ul pentru un kilogram ridicându-se la câteva mii de euro. Pe cât este de scump, pe atât este de sănătos, proprietăţile sale curative fiind menÅ£ionate în peste 90 de maladii. Există însă ÅŸi contraindicaÅ£ii. Nu trebuie consumat în cantităţi mai mari de două grame pe zi. De asemenea, este interzis femeilor gravide, deoarece poate provoca avortul.

Distruge celulele canceroase

Studiile efectuate până în prezent asupra ÅŸofranului arată că acesta conÅ£ine o substanţă, curcumina, care inhibă creÅŸterea celulelor canceroase. Până în prezent, aceasta s-a dovedit eficientă în tratarea cancerului la nivelul gurii, urechilor, sânilor, stomacului, colului uterin ÅŸi ficatului.

Ajută digestia
Persoanele care au probleme cu digestia pot apela cu încredere la ÅŸofran. Infuzia cu ÅŸofran este unul dintre cele mai bune tratamente naturiste pentru balonare ÅŸi constipaÅ£ie. SpecialiÅŸtii recomandă consumul de infuzie de ÅŸofran atât după prânz, cât ÅŸi după cină.

Scade colesterolul
Tot curcumina din ÅŸofran este responsabilă ÅŸi pentru oprirea extinderii în organism a celulelor grase. Astfel, ÅŸofranul reprezintă un mare ajutor pentru persoanele care vor să scadă în greutate. Totodată, studii efectuate asupra ÅŸofranului arată că acesta ajută ÅŸi la scăderea colesterolului, precum ÅŸi la ameliolarea steatozei hepatice (n.r. – ficatul gras).

Ajutor pentru inimă
Åžofranul este ÅŸi un tonic pentru inimă, astfel încât ar trebui folosit cât mai des la gătit. Totodată, studiile au mai arătat că acesta este benefic ÅŸi pentru persoanele care au suferit în trecut un accident vascular cerebral.

Te scapă de depresie
Sub formă de ceai, şofranul este un excelent remediu pentru depresie. Un studiu realizat asupra şofranului arată că o cantitate mare de ceai de şofran consumată are ca efect o stare de euforie.

Face minuni pentru piele
Şofranul mai este folosit şi pentru vindecarea rănilor superficiale şi a arsurilor minore. Totodată, medicamentele pe bază de şofran sunt ideale pentru a trata acneea, dar şi alte boli de piele.

Previne orbirea
Studiile efectuate până în prezent asupra ÅŸofranului arată că acest condiment îmbunătăţeÅŸte vederea ÅŸi, în cazul vârstnicilor, provine degenerescenÅ£a maculară, aceasta fiind cea mai comună cauză a orbirii.

Are efect afrodiziac
Încă din cele mai vechi timpuri, ÅŸofranul era folosit ÅŸi ca afrodiziac. Totodată, el mai este folosit ÅŸi ca tratament împotriva impotenÅ£ei, dar ÅŸi a sterilităţii.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *