ZiarulRing

03-mart.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

„Văru'” Șerban Pavlu spulberă un MIT: „Sunt mai pămpălău decât personajul”

Avatar

Publicat

pe

Actorul care îi întruchipează cu succes pe Văru’ din spotul tocmai.ro și pe recuperatorul Relu Oncescu din serialul HBO „Umbre” mărturisește că e total diferit de personaje. Mai mult, Șerban Pavlu ne dă vestea-bombă: va exista al doilea sezon din „Umbre”. Îl întruchipați pe Relu Oncescu, „băiatul rău” Made in Romania care luptă corp la corp, ucide cu sânge-rece și folosește arme.

Cum v-ați pregătit pentru rol? Ați fost dublat de cascadori?

A existat o pregătire destul de riguroasă. Cu aproximativ două luni înainte de filmări, am început să mă antrenez într-o sală cu un personal trainer destul de dur. E mult mai eficient decât antrenamentul de unul singur. Ulterior am început și un antrenament de box, mult mai complicat. Într-o sală de fitness mai călcasem, dar nu dădusem în viața mea un pumn. Dar a funcționat. Nu cred că am fost dublat decât într-o scenă cu mașina.

„Familia și prietenii au fost complet șocați”

Rolul din „Umbre” îl arată pe Relu în toate ipostazele umane, nud, când face dragoste și când e agresiv.

Care a fost cea mai complicată scenă?

Advertisement

Scenele de acțiune au fost cele mai dificile. Nu mai făcusem niciodată ceva asemănător. Nici eu, nici regizorii.

Ce v-au spus familia și prietenii după ce v-au văzut în pielea lui Relu? I-ați șocat?

Au fost complet șocați. De lungimea filmărilor.

„Bă, uite-l pă omu’ ăla a lu’ Bendeac!”

Sunteți în paralel „Văru’” din spotul pentru tocmai.ro. Ce puncte comune au „Văru’” și Relu? Cum sunteți, de fapt, ca temperament în viața de zi cu zi?

Nu există niciun punct comun. Cel puțin așa îmi place să cred. Chestia asta cu Văru’ a fost o prostioară, o reclamă care se pare că a ieșit haios, dar n-am depus vreun efort special. Oricum, în viața de zi cu zi sunt mult mai pămpălău decât ambele personaje. Cei mici reacționează când recunosc o figură de la TV.

Cum vă strigă copiii pe stradă?

Advertisement

Care cum apucă. Odată, un puști a urlat spre prietenii lui: „Bă, uite-l pă omu’ ăla a lu’ Bendeac!”. Din păcate, nimic nu poate să bată expunerea pe care ți-o dă televiziunea. Există actori geniali, cu zeci de roluri în teatru, care n-au niciun sfert din notorietatea pe care o are un dobitoc care a jucat într-o reclamă.

„E o confuzie în legătură cu ce preferă publicul”

Ați reușit performanța de a contribui la trofeul Ursul de Argint pentru pelicula „Aferim!”. Publicul românesc gustă însă puțin filmele premiate la festivaluri internaționale. De unde acest paradox?

E o confuzie în legătură cu ce preferă publicul. Există filmul de artă, de autor și există filmul creat cu scopul exclusiv de a vinde bilete. Evident, una nu o exclude pe cealaltă, dar există experți în ceea ce privește filmul „de public”. E foarte greu să concurezi cu un blockbuster american. Se pare că la noi sunt experți pentru cealaltă categorie de filme.

Cât de bine vă descurcați în rolul de tătic? La ce întrebare a fetiței dvs. n-ați știut ce să-i răspundeți?

Am trac. Așa e la început. Sunt în general două-trei întrebări pe zi la care nu știu să răspund…

Unde vă putem vedea la teatru? Când începeți filmările pentru „Umbre 2”?

Advertisement

Sunt angajatul Teatrului „Bulandra“, unde joc în mai multe spectacole. Amănuntele legate de sezonul 2 n-au părăsit încă sediul HBO…

„Mă inspiră orice actor care face ceva bun, dar niciunul dintre Schwarzenegger, Van Damme și Statham. Oricum, Van Damme a fost haios în «JCVD», un film unde se juca pe el însuși.” – ȘERBAN PAVLU

„În România, succesul nu ține strict de talent. Din păcate.” – ȘERBAN PAVLU


Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *