ZiarulRing

19-mai2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

ULUITOR! De ce se joacă Belarus – România în Ungaria și cu porţile închise

Avatar

Publicat

pe

Confruntarea dintre Belarus şi România din preliminariile Euro 2024 se va disputa la Budapesta, cu porţile închise. Motivele pentru care UEFA a luat această decizie.

România joacă în luna octombrie o nouă dublă decisivă pentru calificarea la Euro 2024. Pe 12 octombrie, de la ora 21:45, tricolorii vor întâlni naţionala din Belarus, confruntare care va avea loc la Budapesta, iar trei zile mai târziu vine Andorra pe Arena Naţională.

Interzis fanilor! De ce se joacă Belarus – România în Ungaria cu porţile închise
Însă, meciul de la Budapesta se va disputa fără ca fanii să aibă acces în tribune. Mulţi fani români sperau să poată să încurajeze echipa naţională din tribune, dar UEFA a decis la startul preliminariilor ca meciurile Belarusului să se dispute fără spectatori şi pe teren neutru.

Motivul este reprezentat de implicarea statului în războiul dintre Rusia şi Ucraina. Belarus s-a dovedit a fi aliatul lui Vladimir Putin în invazia asupra Ucrainei, începută pe data de 24 februarie 2022.

Comunicatul UEFA: “Niciun spectator nu va participa la meciurile în care echipele din Belarus sunt gazde”
Dacă Rusia a fost exclusă din preliminariile pentru Euro 2024, forul continental a avut sancţiuni mai blânde pentru Belarus. I s-a permis să participe, dar meciurile vor avea loc pe teren neutru, fără accesul fanilor în tribune:

“Comitetul Executiv al UEFA a decis ca toate cluburile și echipele naționale din Belarus care concurează în competițiile UEFA să fie obligate să joace meciurile de acasă pe teren neutru, cu efect imediat. În plus, niciun spectator nu va participa la meciurile în care echipele din Belarus sunt gazde.

Advertisement

Comitetul Executiv al UEFA va convoca noi reuniuni extraordinare, în mod regulat și continuu, acolo unde este necesar, pentru a reevalua situația juridică și de fapt pe măsură ce situaţia evoluează și pentru a adopta decizii ulterioare, după caz”, se arată în comunicatul UEFA din martie 2022.

Belarus – România, pe stadionul lui Ujpest!

Naţionala din Belarus a început preliminariile la Novi Sad, acolo unde a pierdut, scor 0-5 cu Elveţia. La următoarele meciuri, Belarus s-a mutat la Budapesta, pe stadionul “Szusza Ferenc”, acolo unde au disputat meciurile cu Israel (1-2) şi Kosovo (2-1).

Confruntarea dintre Belarus şi România de pe 12 octombrie va avea loc pe acelaşi stadion, a lui Ujpest, care are o capacitate de 12.670 de locuri. Însă, nici fanii gazdelor şi nici ai oaspeţilor nu vor avea acces pe stadion.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *