ZiarulRing

22-apr.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

Simona Halep, la 32 de ani! Fostul lider mondial WTA, an de calvar: divorț, dopaj și suspendare record

Avatar

Publicat

pe

Simona Halep are cea mai tristă aniversare. La 32 de ani, fostul lider WTA se confruntă cu acuzații grave de dopaj pentru care a primit o suspendare de patru ani, ultima ei cale de atac fiind TAS-ul.

Simona Halep împlinește 32 de ani. Spre deosebire de alți ani, pentru fostul lider mondial este o aniversare tristă venită după o perioadă de calvar în care luptele nu s-au mai dat pe terenul de tenis, ci în sălile de judecată.

Simona Halep, la 32 de ani! Fostul lider mondial WTA, an de calvar

În luna septembrie a anului trecut, Simona Halep și Toni Iuruc au hotărât să divorțeze, cu două luni înainte de cununia religioasă care trebuia să aibă loc la Cazionul din Sinaia. Dar avea să fie doar primul, dintr-un șir de evenimente neplăcute pentru jucătoarea de tenis.

În finalul lunii octombrie, Simona Halep a fost anunțată că, în urma unui test efectuat la US Open, a fost depistată pozitiv cu roxadustat, fiind suspendată provizoriu din circuitul WTA. Turneul de la New York a fost ultimul la care a evoluat românca în 2022.

Iar după suspendarea dictată, luptele Simonei nu s-au mai dus pe terenurile de tenis, ci la comisii și în sălile de judecată. Audierile în cazul ei s-au tot amânat, iar pe măsură ce timpul a trecut, a mai apărut un cap de acuzare.

Advertisement

Suspendare de patru ani pentru Simona Halep! I-au încheiat cariera?

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a acuzat-o pe Simona Halep că și-a manipulat sângele, în condițiile în care au apărut nereguli în pașaportul biologic al sportivei. În fața unui astfel de val de acuzații, apărarea Simonei Halep a fost subțire.

Sportiva a fost audiată de un tribunalul britanic Sports Resolutions abia în luna iunie a acestui an, precizând că roxadustatul a ajuns prin contaminarea unui supliment în corpul sportivei, dar, verdictul a fost crunt.

La începutul lunii septembrie, tribunalul a suspendat-o pe Simona Halep pentru patru ani, una dintre cele mai dure suspendări primite de un sportiv pentru dopaj. Iar singura cale de atac rămâne Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Fostul lider mondial WTA a anunțat deja că se va lupta în continuare pentru nevinovăția ei, dar este într-o situație delicată, în condițiile în care dacă pedeapsa nu va fi micșorată, va putea reveni abia pe 6 octombrie 2026, când va avea 35 de ani.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *