ZiarulRing

13-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

TVR și farmacia Catena, acuzați că s-au folosit de imaginea artiștilor. Dan Bittman și Călin Goia își cer drepturile prin avocați

Avatar

Publicat

pe

Niciun Eurovision fără scandal! Acesta poate fi sloganul ultimelor ediÅ£ii ale concursului internaÅ£ional.După excluderea din concurs, TVR riscă ÅŸi un proces. Călin Goia, Cezar Ouatu, Dan Bittman, Vlad Miriţă, Mihai Trăistariu ÅŸi alÅ£ii au fost folosiÅ£i în spotul farmaciei Catena pentru susÅ£inerea Eurovision, totul fără acordul artiÅŸtilor.

În finala Eurovision, în filmarea expusă pe canalul de YouTube al Televiziunii Publice, la minutul 1:06:26, este difuzat spotul Catena, unul dintre sponsorii concursului naÅ£ional, iar în imagini apar foÅŸtii reprezentanÅ£i ai României. Nico este singura artistă care are un contract de imagine cu farmacia, restul artiÅŸtilor nu. Singurul lor contract este cel cu TVR la data câÅŸtigării concursului Eurovision. „Chiar acum, avocaÅ£ii mei pregătesc o acÅ£iune în instanţă. Nu m-a anunÅ£at nimeni. Am aflat ÅŸi eu uitându-mă la Eurovision că sunt într-o reclamă. Eu nu am contract cu Catena, dimpotrivă, mi-au prejudiciat alte angajamente pe care le aveam cu alte firme ÅŸi am fost întrebat ce caută imaginea mea acolo. În România se practică acest lucru, de a pune pe prietenie sau pe nu ÅŸtiu ce considerente imaginea unui artist, probabil bazându-se pe faptul că artiÅŸtii nu prea reacÅ£ionează. Există Legea dreptului de autor, Legea dreptului la imagine, o să ne judecăm probabil. AvocaÅ£ii se vor ocupa de această situaÅ£ie… Eu am vorbit ÅŸi cu Călin Goia, ÅŸi cu Mihai Trăistariu ÅŸi probabil că ÅŸi ei vor lua niÅŸte măsuri. Eu, unul, am considerat că trebuie să acÅ£ionez”, a declarat Dan Bittman pentru “ring”.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *