ZiarulRing

23-iun.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Tesla va produce o maşină electrică de 25.000 de euro la fabrica din Germania

Tesla intenţionează să producă o maşină de 25.000 de euro (26.837,50 dolari) la fabrica sa din Gruenheide, lângă Berlin

Avatar

Publicat

pe

Tesla intenţionează să producă o maşină de 25.000 de euro (26.837,50 dolari) la fabrica sa din Gruenheide, lângă Berlin, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, o evoluţie mult aşteptată pentru producătorul american de vehicule electrice care vrea să se extindă pe segmentul low-cost.

Oficialii Tesla nu au dorit să comenteze informaţia. Sursele nu au precizat când va începe producţia.

Vehicul electric low-cost

Luna trecută, Stellantis, al treilea producător auto mondial, a prezentat noul Citroen e-C3, un vehicul electric low-cost, cu un preţ de pornire de 23.300 de euro (24.540 dolari), menit să concureze cu modelele electrice accesibile ale firmele auto din China

Vehiculele electrice (EV) sunt mult mai scumpe decât cele alimentate cu motoare cu combustie internă, iar producătorii auto europeni vor să lanseze modele mai ieftine, încurajaţi de subvenţiile guvernamentale.

Maşinile electrice de oraş din Europa costă în medie aproximativ 30.000 euro. Citroen e-C3 va concura cu Dacia Spring, care este asamblat în China.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a vizitat vineri fabrica din Gruenheide, după ce a participat în Marea Britanie la summitul privind inteligenţa artificială (AI), şi a mulţumit angajaţilor pentru eforturile depuse, conform unui video prezentat pe platforma de social media X. La aceaşi întâlnire, el i-a anunţat pe angajaţi că va produce în Germania maşina de 25.000 euro, susţin sursele. În prezent aici se fabrică Model Y, cel mai bine vândut vehicul electric din Europa.

Advertisement

Maşină electrică mai accesibilă

De mult timp Musk vrea să producă o maşină electrică mai accesibilă, dar în 2022 a renunţat la idee din cauza problemelor tehnologice.

Totuşi, sursele au declarat pentru Reuters că Tesla lucrează la o inovaţie care-i va permite să accelereze producţia şi să reducă costurile. Extinderea pe piaţa de masă este critică pentru îndeplinirea obiectivului Tesla de a majora până în 2030 livrările de vehicule la 20 milioane, de zece ori mai mult decât actuala capacitate.

De asemenea, cei 11.000 de angajaţi Tesla din Germania au fost informaţi vineri că vor beneficia începând din noiembrie de o majorare salarială de 4%, iar muncitorii din producţie primesc încă 2.500 euro pe an, din februarie 2024.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *