ZiarulRing

12-iun.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Anca Pandrea a ajuns să trăiască din mila prietenilor. Ce pensie are după o viață pe scenă

Starea de sănătate a Ancăi Pandrea este puțin mai bună, dar momentele grele nu contenesc totuși să apară. Cunoscuta actriță a ajuns să trăiască din mila prietenilor, pentru că pensia abia dacă-i ajunge pentru un trai decent.

Avatar

Publicat

pe

Starea de sănătate a Ancăi Pandrea este puțin mai bună, dar momentele grele nu contenesc totuși să apară. Cunoscuta actriță a ajuns să trăiască din mila prietenilor, pentru că pensia abia dacă-i ajunge pentru un trai decent.


Anca Pandrea trăiește la mila prietenilor


Fosta parteneră a regretatului Iurie Darie este ajutată de prieteni acum, pentru că pensia sa este foarte mică. Deși a stat o viață întreagă pe scenă, statul i-a pus la dispoziție o sumă prea mică pentru a se putea descurca, mai ales în cazul în care nu puține au fost episoadele în care a fost nevoie de spitalizare sau intervenția medicilor ori de un tratament costisitor pe care nu și l-a putut mereu permite din cei aproape 1.000 de lei lunar.


În vârstă de 73 de ani și cu multe probleme de sănătate, Anca a ajuns la mila prietenilor. Medicii au diagnosticat-o cu insuficiență repiratorie și pneumonie, iar deși nu se mai află momentan în spital grijile sale continuă. Cei care o iubesc îi asigură medicamentele necesare și au încercat pe toată această perioadă să o protejeze de pandemia de coronavirus, virus care i-ar putea fi fatal.

Anca Pandrea a ajuns la mila prietenilor


„N-am mai vrut să-mi sperii prietenii”


„N-am mai vrut să-mi sperii prietenii şi, pentru că am simţit că e ceva în neregulă, m-am dus la spital, unde mi-au zis că ar fi bine să mă internez. Am fost internată la cardiologie, unde mi-au spus că am inima îmbătrânită, că am probleme la o aortă şi că o valvă scapă sânge. Mi-au dat o mulţime de medicamente şi mi-au recomandat să nu mănânc sărat, să nu car greutăţi, să nu stau la soare şi să nu obosesc”
Anca Pandrea


Amintim că în anul 2012 a murit soțul acesteia, cel mai important sprijin din toate punctele de vedere. De atunci, drepturile de autor ale capodoperelor regretatului artist i-au revenit lui Ducu Darie, marele regizor care s-a stins și el din viață în anul 2019.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *