ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Stela Enache DĂ DE PĂMÂNT cu „X-Factor” şi „Vocea României”: „O mare NEBUNIE”

Apariţiile actriţei sunt foarte rare, interpreta preferând să stea departe de lumina reflectoarelor.

Avatar

Publicat

pe

Apariţiile actriţei sunt foarte rare, interpreta preferând să stea departe de lumina reflectoarelor. Cu toate acestea, nu se poate desprinde de muzică şi urmăreşte tot ce se întâmplă în domeniu, iar concluziile îi lasă un gust amar.

Cu peste 40 de ani de carieră şi sute de turnee în străinătate, Stela Enache e dezamăgită de muzica românească actuală: „Mă uit împrejur şi văd cum îmbătrâneşte crema muzicală. Din nefericire, ce vine acum e un gol imens. Profesionalismul din vremea mea şi calitatea nu se compară cu ce este astăzi. Acum nu mai există suflet, există doar business, cine câştigă mai mult. Au apărut vedetuţele astea de carton care după o mare piesă devin mari artişti şi nu le mai ajungi la nas nici cu prăjina, iar după aceea dispar”.

Talent-show-urile – „o mare nebunie” Festivalurile de muzică la care a participat artista şi care însemnau cu adevărat o lansare au fost înlocuite cu emisiuni de tip concurs, concept în care Stela Enache nu crede: „Nu ştiu dacă peste 20, 30 de ani se va putea vorbi despre cineva în termenii în care vorbim astăzi despre cei care au fost înaintea noastră. Şi compozitori, şi interpreţi. Festivalurile de altădată erau cu adevărat o rampă de lansare. Acum, la concursurile de talente «X Factor», «Vocea României» şi care mai sunt, se desemnează un câştigător despre care nu se mai aude nimic. E o mare nebunie, după care nimeni nu mai aude nimic”.

„Când mi-au cerut o piesă, am dat-o”

Faptul că e foarte activă în cadrul festivalurilor de profil îi demonstrează că există destui copii talentaţi în ţara noastră, dar nu sunt valorificaţi pe cât ar trebui.

„Eu îi susţin pe tinerii interpreţi; n-am avut ocazia să-i ajut să întâlnească pe cineva, să-i recomand cuiva, dar atunci când mi-au cerut o piesă, am dat-o. Noi avem potenţial foarte mare din punct de vedere muzical, particip la foarte multe festivaluri pentru copii şi observ direct acest lucru. Dar mă întreb ce se va întâmpla cu aceşti copii în afară faptului că părinţii sunt mândri văzând diplomele, dar viitorul lor ca muzicieni e absolut incert”, adaugă cântăreaţa.

Advertisement

Producătorii muzicali tineri au căutat-o Discretă, aşa cum a fost mereu, Stela Enache se păstrează departe de showbizul de azi. Declară că nu se potriveşte în peisaj, aşa că le lasă loc altora.

„N-am fost căutată de vreun producător TV care să-mi propună să fiu jurat la vreun concurs muzical. Sunt alte criterii, sunt alţi oameni care se mulează mai bine pe formatele acestor emisiuni. Nici nu sunt genul care să sun şi să întreb dacă au nevoie de mine. Nu-mi stă în caracter. Am fost căutată de producători muzicali mai tineri care mi-au propus să-mi remixeze piesele şi sunt dispusă să fac asta”, ne-a mărturisit artista.

„Mă doare că oamenii importanţi sunt uitaţi”

În ciuda succesului muzical, Stela Enache ar fi vrut mai mult: „Nu regret, dar mă gândesc că poate făceam mai mult pentru soţul meu şi pentru muzica noastră. Dar 40 de ani să ai contracte în străinătate… Şi acum ţin legătura cu oameni care îmi spun că îşi programau concediile în funcţie de concertele noastre. E mulţumirea absolută, spui că n-ai trăit degeaba. Muzica mi-a adus atâtea satisfacţii! Acum, chiar dacă m-am detaşat, tot mă doare că oamenii importanţi sunt uitaţi”.

65 de ani a împlinit, în ianuarie, Stela Enache.

„Am fost catalogată drept o sentimentalo-blegoasă. Realitatea era la ani lumină de această etichetă.”, STELA ENACHE

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *