ZiarulRing

19-iun.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

Secretele olimpicului ROBERT GLINȚĂ, Extraterestrul din Pitești

Avatar

Publicat

pe

O știre venită de la Olimpiadă a reținut atenția românilor, în această dimineață. Înotătorul robert glință, 19 ani, s-a calificat în finala probei de 100 de metri spate, după ce s-a clasat pe locul 4 în semifinale, cu un timp de 53,34 secunde.

Piteșteanul robert andrei glință a concurat în semifinala 2 și a fost întrecut de americanul david plummer, australianul mitch larkin și de francezul camile lacourt. Primul său instructor de înot, viorel ciobanu de la csm pitești, știe care este secretul „micului phelps” în care românii își pun mari speranțe în finala care este programată mâine-dimineață.

Arte martiale

„l-am avut pe roby încă de când avea nouă ani. El cochetase cu artele marțiale pentru că ambii părinți ai lui sunt practicanți de arte marțiale, iar tatăl lui are centura neagră. Taică-su îl adusese la mine pentru că voia să îl învețe să înoate. Înota ca toporul la fund copilul, nu știa să se mențină la suprafață. Deci, practic, el a început cu mine de la zero. Ce am observat încă de la primele cursuri de înot la el era că avea o ambiție ieșită din comun. Un caracter foarte puternic din cauza căruia uneori era foarte dificil de comunicat cu el. Este făcut să fie sportiv de performanță. Încă de mic când își punea ceva în cap nu se putea să nu realizeze. În puțin timp, își căpătase porecla «extraterestrul». Așa îi spuneam toți când eram la bazin. Știam că va ajunge aici. Are o forță mentală incredibilă. Este foarte hotărât în ceea ce face. Și sunt sigur că nu se va opri aici. Am mare încredere în el și mă gândesc că poate să facă o mare surpriză. Dacă la olimpiada asta nu va lua o medalie, sută la sută o va face peste patru ani, la următoarea”, a povestit, pentru ziarulring.ro, viorel ciobanu.

După ce l-a avut sub aripa sat timp de șapte ani, drumurile lui robert glință și viorel ciobanu s-au despărțit subit. „așa cum am spus, roby, pentru că lui așa îi place să i se spună, avea momente când nu se înțelegea cu nimeni. La 16 ani s-a produs ruptura între noi, după ani în care am colaborat excelent și am reușit împreună performanțe senzaționale la nivel național. Este un câștigător, dar anumite discuții ne-au făcut să ne despărțim. Am preferat să fie așa decât să fi ajuns la altceva. Știți cum sunt băieții la 16 ani, au impresia că le știu pe toate și nu mai țin seama de nimeni. Am hotărât să ne despărțim amiabil și am rămas în relații foarte bune. El a plecat atunci la baia mare. Sunt mândru că am contribuit și eu la realizarea lui ca sportiv. Până să plece de la mine, reușise să iasă campion național la toate categoriile de vârstă. Domina toate întrecerile în care concura”, a mai spus ciobanu.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *