ZiarulRing

09-mai2024

ULTIMA ORĂ

CULINAR

Rețete ieftine. Rețetă supă studențească. Costă puțin și te ține 4 zile

Ești student și ai probleme cu lichiditățile? Ei bine, îți aducem o rețetă spectaculos de bună și la fel de ieftină care să te hrănească timp de patru zile!

Avatar

Publicat

pe

Ești student și ai probleme cu lichiditățile? Ei bine, îți aducem o rețetă spectaculos de bună și la fel de ieftină care să te hrănească timp de patru zile! Colegii tăi de cameră vor aprecia și ei supa studențească la adevărata ei valoare, mai ales dacă vor umbla și ei prin cămin după ingrediente sau vor veni cu un sfat bun.

Iată care sunt ingredintele pentru supa studențească

  • o conserva naut – 400 g
  • 100 ml ulei de masline
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • o bucatica telina
  • un cartof
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingura bulion
  • un praf boia de ardei iute
  • 4 catei usturoi
  • 1 L apa
  • 250 g spanac
  • 1 legatura patrunjel
  • o lamaie sare piper

Cum se prepară supa studențească: Raspandeste nautul intr-o tava de cuptor si unge-l cu putin ulei de masline si presara putina sare, putin piper, pentru ca rețeta să iasă exact ca la restaurant. Da jumatate din naut la cuptor pentru cca 50 minute, sau pana cand se rumeneste.

Iată care sunt ingredintele pentru supa studențească

Nautul, vedeta supei studențești

Separat, incinge 2 linguri de ulei intr-o cratita medie, adauga ceapa tocata marunt si las-o 2-3 minute la foc mediu.
Adauga restul de naut scurs peste ceapa urmata de morcov, telina, cartof si cimbru.
Adauga apa, un praf generos de sare si putin piper, apoi lasa supa stuenteasca sa fiarba pentru cca 25 de minute, la foc mediu, apoi mic.

Cand legumele pot fi patrunse cu furculita, adauga si lingura de bulion, cateii de usturoi si boiaua. Lasa ingredientele nou adaugate pentru inca 5 minute la fiert, apoi da toata compozitia prin blender.

Separat, intr-o tigaie, incinge putin ulei si inmoaie spanacul, intorcandu-l cu o spatula la foc mediu continuu, pana cand e complet oparit. Serveste supa studenteasca cu nautul dat la cuptor, spanacul oparit, zeama de la o lamaie si patrunjelul tocat marunt.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *