ZiarulRing

20-apr.2024

ULTIMA ORĂ

SANATATE

Remedii pentru dureri de spate

Avatar

Publicat

pe

Durerile de spate au numeroase cauze, de la postura incorectă È™i timpul îndelungat petrecut pe scaun la birou, până la diverse afecÈ›iuni ale coloanei vertebrale. Sunt supărătoare ÅŸi se pot agrava. Ai la îndemână câteva soluÅ£ii pentru a ameliora simptomele neplăcute.

Încearcă să faci mai multă miÈ™care

O minte sănătoasă are nevoie de un corp sănătos, aÈ™a că atunci când simÈ›i că nu te mai poÈ›i concentra din cauza durerii, fă-È›i timp pentru puÈ›ină miÈ™care. Fie că alegi să mergi pe jos câteva minute în plus, în drumul spre casă, sau găseÈ™ti câteva exerciÈ›ii uÈ™oare pe care să le poÈ›i practica zilnic, încearcă să faci mai multă activitate fizică. Chiar È™i o ieÈ™ire cu câinele prin parc este binevenită. Timpul îndelungat petrecut pe scaun sau în picioare fac mult rău spatelui tau, aÈ™a că este indicat să îÈ›i schimbi poziÈ›ia la fiecare oră sau să faci scurte pauze de dezmorÅ£ire.

Păstrează o postură corectă

Cu siguranță că, în copilărie, ai auzit cel puÈ›in o dată îndemnul „Stai drept!“. Este un îndemn de care e bine să Å£ii seama. O poziÈ›ie incorectă duce la numeroase afecÈ›iuni ale coloanei vertebrale. Ai grijă să îÈ›i corectezi postura de fiecare dată când conÈ™tientizezi că nu stai cum trebuie. Atunci când lucrezi, încearcă să îÈ›i reglezi scaunul astfel încât să nu îÈ›i solicite prea mult muÈ™chii gâtului.

CiteÅŸte continuarea aici.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *