ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

RCS-RDS, ultimul asalt pentru Liga I

Vedem sau nu vedem Liga I la RDS-RCS? Este întrebarea care stă pe buzele microbiştilor în aceste zile. Suporterii de fotbal aşteaptă cu nerăbdare un răspuns pozitiv.

Avatar

Publicat

pe

Vedem sau nu vedem Liga I la RDS-RCS? Este întrebarea care stă pe buzele microbiştilor în aceste zile. Suporterii de fotbal aşteaptă cu nerăbdare un răspuns pozitiv. Surse „ring” indică tratative dure între operatorul de cablu şi deţinătorul drepturilor TV ale jocurilor din Liga I.

Au mai rămas doar două zile până când Liga I porneşte la un nou drum, weekendul programând prima etapă a ediţiei cu numărul 105. Fanii fotbalului aşteaptă cu înfrigurare startul având în vedere că doar puţini vor putea urmări jocurile la TV.

Până în acest moment, doar unul dintre cei doi mari operatori de cablu din România, este vorba despre UPS, are incluse în grila de programe cele două posturi deţinătoare de drepturi TV ale Ligii I, Look TV şi Look Plus.

Alături de UPC, Liga I va putea fi urmărită şi pe Ines IPTV. Surse bine informate susţin însă că cea mai mare firmă de cablu din România, RCS-RDS, dă ultimul asalt în negocierile pentru preluarea celor două canale.Mai mult, sursele „ring” susţin că, de fapt, cele două părţi s-au pus deja de acord, RCS-RDS urmând să facă anunţul pe ultima sută de metri.

„Din ce ştiu eu, RCS-RDS va prelua până la urmă cele două posturi, Look TV şi Look Plus, care transmit Liga I pentru că nu-şi permit să-i scape din mână pe abonaţii pe care-i au acum”, a declarat, pentru „ring”, Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Vrei fotbal? 10 lei! Look TV, post care va transmite cam jumătate din meciurile Ligii I, a fost introdus de UPC în pachetul de bază fără vreo taxă adiţională. În schimb, pentru Look Plus, post care va transmite cele mai importante jocuri din fiecare etapă, operatorul de cablu a introdus pachetul „Extra fotbal”, la preţul de 10 lei.

Advertisement

Aceeaşi metodă, dacă tranzacţia se va face, aşa cum susţin sursele noastre, o va aplica şi RCS-RDS, firmă ce-l va taxa în plus pe fiecare abonat care doreşte să aibă Look TV şi Look Plus în grilă. Liga I, şi pe Orange Orange TV a introdus în grila sa programe prin satelit posturile Look TV şi Look Plus. Ştirea a fost anunţată de stiridesport.ro, care citează hdsatelit.blogspot.ro.

„Ambele canale au specificat în dreapta denumirii, în paranteze, cuvântul «test». Cele două canale sunt criptate, iar datele de recepţie sunt: satelit Astra 5B (31,5 grade est), frecvenţa 12168, polarizare verticală, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2 8PSK. Nici una dintre cele două părţi nu a confirmat oficial încheierea unui acord pentru retransmiterea canalelor care difuzează meciurile de fotbal din Liga I”.

„Ar fi o pierdere mare pentru RCS-RDS dacă nu va introduce posturile care transmit Liga I.”, Dumitru Dragomir

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *