ZiarulRing

24-feb.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

Dumitru Dragomir: „Merg pe calificarea a două echipe româneşti, trei ar fi perfect”

Avatar

Publicat

pe

Astra Giurgiu, Petrolul Ploieşti şi CFR Cluj joacă, astăzi, meciurile retur în turul III din Europa League. Ce şanse au cele trei formaţii româneşti de a merge în play-offul competiţiei? La această întrebare a răspuns, pentru „ring”, cel supranumit „Oracolul din Bălceşti”.

Astra pare a avea cea mai uşoară misiune în deplasarea de la Liberec după ce i-a învins pe cehi cu 3-0 săptămâna trecută. Clujenii au fost învinşi la limită, cu 1-0, în Belarus, de Dinamo Minsk, iar „lupii galbeni” au terminat la egalitate acasă, 1-1, cu Viktoria Plzen, formaţie obişnuită cu Champions League. În urma acestor rezultate, Dumitru Dragomir dă ca sigure două formaţii româneşti în play-offul celei de-a doua competiţii europene.

„Astra se duce mai departe în joc de gleznă. După acel 3-0 din tur, nu au cum să piardă calificarea, Daniel Isăilă (n.r. – antrenorul Astrei Giurgiu) ştie să-şi motiveze echipa, nu vor merge acolo în vacanţă. Petrolul are meci greu cu Plzen, aia e echipă dată dracului. Păcat că au luat acel gol în final de meci. Altfel jucau dacă câştigau cu 1-0. Dar dacă ploieştenii se califică, înseamnă că-i echipă tare, e un test mare pentru ei acest meci. Nu cred că Mutu va face diferenţa, toată echipa trebuie să joace bine. Nu-i un meci în care să aştepţi sclipirea unui jucător, sunt obligaţi să marcheze în deplasare. Va fi un meci tacticizat, zic eu. La CFR, eu nu văd un meci aşa dificil. Cei de la Dinamo Minsk nu au o echipă aşa grozavă. Pot trece mai departe. Este clar că, din cele trei, Petrolul are cel mai dificil meci. Cred că două merg, cu siguranţă, mai departe, perfect ar fi să meargă toate”, a declarat, pentru „ring”, fostul preşedinte al LPF.

Lucescu jr crede că poate da lovitura Înaintea de plecarea la Plzen, antrenorul ploieştenilor, Răzvan Lucescu, era încrezător, cu toate că rezultatul obţinut pe „Ilie Oană” nu-i dă multe motive. Un 1-1 care este în avantajul cehilor pregătiţi de Dusan Uhrin jr.

„Mergem în Cehia să marcăm. Puteam câştiga acasă după golul marcat de Mutu, însă aşa-i în fotbal când nu eşti concentrat până la ultimul fluier al arbitrului. Am luat gol pe final şi acum avem o misiune grea la Plzen. Însă o echipă mare trebuie să marcheze şi în deplasare. Băieţii sunt pregătiţi să facă un meci mare cu o formaţie care este obişnuită cu meciurile tari din Champions League. Nu ne vom apăra în Cehia, vom juca la victorie, căci numai aşa vom putea marca. Nu este un meci în care să joci la mica ciupeală. Se joacă pentru intrarea în play-offul competiţiei”, a spus Răzvan Lucescu.

Vor să marcheze repede CFR pleacă în manşa secundă cu handicapul unui gol primit la Minsk. Un dezavantaj ce pare uşor surmontabil dacă ţinem cont de apetitul ofensiv al echipei antrenate de Vasile Miriuţă.

Advertisement

Nu este imposibil să întoarcem rezultatul. Dacă vom marca repede, vom avea o misiune mai uşoară. Ne dorim să mergem mai departe şi să ajungem în grupele Europa League, asta-i ţinta noastră”, a declarat Miriuţă.

„Mutu nu va putea face diferenţa în Cehia. Trebuie să joace toată echipa pentru a se califica.”Dumitru Dragomir

2 formaţii româneşti au jucat anul trecut în grupele competiţiilor europene. Steaua – în Liga Campionilor şi Pandurii Târgu Jiu – în Europa League.


Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *