ZiarulRing

21-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Procesiune cu sfintele moaşte în municipiul Brăila

Avatar

Publicat

pe

Duminică, 3 decembrie 2023, au debutat manifestările pastoral-misionare dedicate Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorului spiritual al municipiului Brăila, prin aducerea sfintelor moaşte ale Sfântului Cuvios Ioan Damaschin şi ale Sfântului Ierarh Nicolae în mijlocul deţinuţilor din Penitenciarul Brăila şi apoi în mijlocul tuturor brăilenilor participanţi la procesiunea „Călători pe cărările sfinţilor“.

În curtea interioară a penitenciarului, ierarhul Dunării de Jos împreună cu un sobor de clerici din protoieria Brăila, în prezenţa conducerii Penitenciarului Brăila, a cadrelor angajate şi a deţinuţilor, a oficiat slujba Acatistului Sfântului Ierarh Nicolae şi au fost rostite rugăciuni către Milostivul Dumnezeu pentru sănătatea şi ajutorul celor aflaţi în acest penitenciar. Au fost aduse spre închinare din patrimoniul sacru al Reşedinţei Arhiepiscopale, racla cu părticele din moaştele Sfântului Ierarh Nicolae. Deţinuţii s-au închinat şi au sărutat sfintele moaşte, primind iconiţe din partea ierarhului locului.

În contextul acestei sărbători, 30 de deţinuţi implicaţi în activităţile cultural-educaţionale şi care nu sunt vizitaţi de rude, au fost răsplătiţi cu daruri de Moş Nicolae – obiecte de igienă personală, fructe, cărţi de rugăciune şi iconiţe.

Citiţi articolul integral aici.