ZiarulRing

04-mai2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Poliţia Română cumpără plase cu ţepuşe pentru oprirea maşinilor 

Avatar

Publicat

pe

Oprirea maşinilor infractorilor în timpul mersului, ca în filmele americane, va deveni realitate pe străzile din România. Oamenii legii se dotează cu plase prevăzute cu ţepuşe care pot opri de la maşini de câteva sute de kilograme până la camioane de 10 tone. Oamenii legii se pregătesc pentru operaţiuni speciale, dorind să cumpere o nouă „armă” împotriva infractorilor.

Astfel, Poliţia Română va avea sisteme ultramoderne de blocare a maşinilor aflate în mişcare. Acestea vor permite oprirea autovehiculelor cu greutatea de până la 10 tone, fiind vizate nu doar automobilele, ci şi camioanele. Însă siguranţa pasagerilor şi a şoferilor nu va fi afectată în niciun fel. Dispozitivele pentru oprirea maşinilor vor fi realizate dintr-o plasă confecţionată din fibre extrem de rezistente şi vor avea în prelungire un sistem de chingi pentru ancorarea pe diferite suprafeţe.

De asemenea, vor exista vârfuri de ţepuşe, care se vor ancora de roţile din faţă ale maşinii ce urmează a fi oprită şi care au rolul de a „angrena înfăşurarea plasei pe roţile autovehiculului şi pe sistemul de transmitere a mişcării autovehiculului”, se arată într-un document oficial. Rezistă la temperaturi neîntâlnite la noi Sistemele în faţa cărora infractorii nu vor avea nicio şansă vor costa aproximativ 40.000 de euro şi vor fi cumpărate în cadrul proiectului SARES – Intervenţie specială în situaţii-limită. Mai mult, acestea sunt prevăzute să reziste la temperaturi extreme, de la -40 grade Celsius până la +50 de grade Celsius.

Totodată, în document se specifică faptul ca, „la livrare, produsul să fie însoţit de certificate de garanţie şi de calitate, declaraţie de conformitate, precum şi de manualul de utilizare în limba română”. Folosit pentru oprirea autobuzului cu terorişti din Capitală Un astfel de sistem a fost folosit, pentru prima dată în România, în prima jumătate a acestui an când, în Capitală, s-a organizat una dintre cele mai importante simulări ale unei acţiuni teroriste din Europa.

Acţiunea a constat în salvarea a 23 de persoane aflate într-un autobuz care a ajuns sub controlul unei grupări teroriste. Evenimentul a fost coordonat de grupul „ATLAS”, care reuneşte 32 de formaţiuni de intervenţie ale poliţiilor statelor membre ale Uniunii Europene. „La acea simulare s-a folosit pentru prima dată un astfel de sistem pentru blocarea autobuzului, însă acesta era din dotarea ATLAS”, ne-au declarat surse din Poliţia Română.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *