ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Petre Roman, primul care nu-i răspunde Denisei Rifai. A refuzat întrebări despre fiica sa Oana

Petre Roman, fost prim-ministru al României, este primul invitat al jurnalistei Denise Rifai care a refuzat să răspundă la întrebări.

Avatar

Publicat

pe

Petre Roman, fost prim-ministru al României, este primul invitat al jurnalistei Denise Rifai care a refuzat să răspundă la întrebări. Le-a ocolit pe cele legate de fiica lui, Oana și de fosta lui soție.

Petre Roman, fost prim-ministru al României, primul după Revoluția din 1989, a acceptat invitația în emisiunea “40 de întrebări cu Denise Rifai”. Însă, nu a răspuns la câteva întrebări, iar la altele a răspuns ”în doi peri”.

Petre Roman, primul care nu-i răspunde Denisei Rifai

Viața lui tumultoasă, și politică, și personală, a lui Petre Roman ascunde multe secrete. A fost premier la 43 de ani, deputat, senator, ministru. A învățat politică din mers.

Denise Rifai l-a întrebat depre toate acestea, dar primul premier după Revoluția din 1989 a refuzat să dea amănunte în chestiuni personale.

Petre Roman s-a însurat prima oară la 27 de ani, cu o femeie cu 6 ani mai mare ca el, Mioara, divorțată și cu un copil. După 34 de ani au divorțat și s-a recăsătorit cu o femeie mai tânără cu 26 de ani, Silvia Chifiriuc, cu care are un băiețel.

Petre Roman s-a recăsătorit cu o femeie mai tânără cu 26 de ani, Silvia Chifiriuc, cu care are un băiețel

Advertisement

Întrebat de Denise Rifai cum a privit ca tată relațiile sentimentale ale fiicelor sale și dacă-și reproșează ceva ca tată, Petre Roman a avut o replică neașteptată.

”Sincer, nu. Nu cred (n.r. că-și reproșează ceva ca tată). Dar, dincolo de acest sentiment pe care-l am, pe terenul ăsta nu mi-e ușor să avansez. Întrebarea asta legată de relațiilor lor sentimentale, nu e potrivită”, a spus Petre Roman, nevrând să comenteze pe marginea acestui subiect.

Denise Rifai l-a întrebat pe Petre Roman ce a determinat ruptura dintre el și Oana Roman și dacă este supărat de declarațiile pe care aceasta le-a făcut de-a lungul timpului.

”Nu, dar trecem peste întrebare”, a răspuns scurt Petre Roman.

Oana Roman a vorbit mult despre tatăl său

După divorțul fostului premier de Mioara Roman, Oana a vorbit mult despre tatăl său, pe care l-a acuzat că și-a abandonat familia.

Oana a spus că tatăl său a refuzat chiar să o sprijine financiar atunci când i-a cerut ajutorul. Lăsată singură, într-o casă în care plătea chirie la RA-APPS, Mioara Roman a acumulat datorii, și până la urmă s-a văzut nevoită să părăsească locuința.

Acum, la 81 de ani, grav bolnavă, Mioara Roman locuiește în casa fiicei sale, Oana Roman.

Advertisement

După divorțul fostului premier de Mioara Roman, Oana a vorbit mult despre tatăl său

Nu a fost singura întrebare la care Petre Roman a evitat răspunsul.

”Ce ați iubit la Mioara Roman?” ”Am fost împreună și la bine și la rău. De la un moment în colo nu a mai fost așa, pur și simplu. Ea e o mare vorbitoare de limba arabă, o ziaristă excepțională.

De la mine să auziți vreodată ceva nepotrivit sau negativ la adresa ei.. exclus”, a răspuns Petre Roman.

Petre Roman, ce pensie are

”Sunt mulțumit cu ceea ce am, dar acum exercițiul de sinceritate ajunge la un punct delicat.

Nu m-am ocupat niciodată de ceea ce se numește a face avere, de a face demersuri de ordin economic – financiar, în sensul acumulării de avere și nu am.

Și m-am întrebat, în ultima vreme de mai multe ori, dacă am greșit sau nu. Și am ajuns la concluzia că am și greșit.

Advertisement

Un cap de familie întotdeauna trebuie să se ocupe de soliditatea, de nevoile familiei, care la un moment dat pot fi mai importante, mai urgente.

N-am făcut lucrul ăsta din motive de educație primară. Nu am făcut lucrul ăsta pentru că am ajuns prim ministru exact în contextul în care am spus că nu mai vreau să aud niciodată de privilegii în țara asta.

N-am profitat eu de ceea ce am deschis în România. Nu-i normal!”, a spus Petre Roman în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Petre Roman, fost prim-ministru al României, primul după Revoluția din 1989

Petre Roman este, la 74 de ani, pensionar.

El are două pensii, una pentru activitatea didactică, de 5.000 de lei pe lună, iar cea de-a doua, de 10.000 de lei pentru mandatele de parlamentar.

Conform celei mai recente declarații de avere, Petre Roman are o casă în Voluntari, cumpărată în 2010, un teren în Constanța, 3 autoturisme, bijuterii de 15.000 de euro, tablouri și alte obiecte de artă în valoare de 50.000 de euro.

Advertisement

Cum a răspuns Petre Roman întrebărilor Denisei Rifai

Cine e Petre Roman?

”Sunt înainte de toate un profesor, un om de știință, care a ajuns în politică la o cotitură fundamentală a politicii țării noastre. Atlfel, mie nu mi-a placut politica. Sunt un om politic prin împrejurarea Revoluției.”

V-ați fi dorit să vă nașteți în altă țară?

”Când te naști undeva, ești al acelui pământ. Cel mai mult de la tatăl meu am deprins această iubire a pământului în care te-ai născut.

Denise Rifai: ”Ați colaborat cu serviciile secrete?”

”Care? Evident că nu. Dacă aș fi fost cumva legat de aceste servicii, anumite lucruri rele din politică ce mi s-au întâmplat, probabil că nu s-ar fi întâmplat.”

Ați ajuns prim-ministru din întâmplare?

Am ajuns prim-ministru pe firul Revoluției. Altfel nu aș fi putut ajunge niciodată. Cei care se aflau acolo nu aveau legitimitatea Revoluției, nu s-au luptat în stradă. Știam ce e democrația când am fost doctorand 3 ani la Toulouse.

Advertisement

V-ați iubit cu fiica lui Ceaușescu?

”Am cunoscut-o pe Zoe în 1972. A fost o relație cu parfum de idilă. Când am cunoscut-o pe Zoe eram deja de un an și jumătate la Toulouse.

Era o fată foarte bine educată, frumoasă, în niciun caz nu îți dădea impresia că este fata lui este. Da, am curtat-o. Însă lucrurile s-au stopat pentru că s-a declarat împotriva acestei legături mama ei, Elena Ceaușescu.”