ZiarulRing

18-mai2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Ocazie unică: rochia prințesei Diana, la licitație pentru o sumă fabuloasă

Prea puține dintre bunurile prințesei Diana au putut fi achiziționate de oameni obișnuiți, cu foarte mulți bani. La capitolul excepții, intră rochia din imaginea de mai sus, pe care prințesa a purtat când a dansat cu John Travolta.

Avatar

Publicat

pe

Prea puține dintre bunurile prințesei Diana au putut fi achiziționate de oameni obișnuiți, cu foarte mulți bani. La capitolul excepții, intră rochia din imaginea de mai sus, pe care prințesa a purtat când a dansat cu John Travolta.

În cazul în care ai o sumă foarte generoasă de bani și gravitezi în a chelui pe un Lamborghini, o vilă la munte sau o rochie de seară, o licitație iminentă își propune să-ți ușureze decizia. Este vorba de o rochie care a făcut parte din garderoba prințesei Diana a Marii Britanii.

Rochia pe care prințesa Diana a purtat-o la o cină de gală de la Casa Albă în anul 1985 urmează să fie vândută la licitație pentru suma de aproximativ 350.000 de lire sterline. Rochia a mai fost scoasă la licitație de două ori, prima oară chiar de către prințesă, în anul 1997, iar mai apoi în 2013. Licitația va avea loc pe data de 9 decembrie, scrie The Independent.

Rochia nu ar fi fost atât de populară dacă imagini precum cea de mai sus nu ar fi făcut înconjurul lumii în ultimele câteva decenii. Vestimentația este lucrarea designerului britanic Victor Edelstein și, între timp, a devenit o piesă vestimentară emblematică. Era inevitabil să se întâmple asta, având în vedere că Diana a apărut în mai multe fotografii purtând-o, în timp ce a dansat cu actorul din Grease, John Travolta.

Prințesa Diana și-a dorit că acea rochie să se afle în spatele unui gest nobil pe parcursul vieții ei. În iunie 1997 – cu doar două luni înainte de decesul ei neașteptat, prințesa Diana a scos rochia la licitație pentru suma de 100.000 de lire sterline, cu scopul de a strânge fonduri pentru organizațiile de caritate împotriva SIDA. Femeia de afaceri din Florida, Maureen Dunkel, a achiziționat ținuta și a păstrat-o până când a vândut-o la rândul ei pentru 240.000 de lire sterline în martie 2013. Un bărbat din Marea Britanie a achiziționat rochia cu scopul de a i-o oferi cadou soției.

Cu alte cuvinte, a trecut prin multe mâini de când a purtat-o fosta soție a prințului Charles. Chiar și așa, Kerry Taylor Auctions estimează că va fi vândută cu aproximativ 350.000 lire sterline.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *