ZiarulRing

22-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

O ȘTII ȘI CÂȘTIGI! Cum i-a dat Elena Udrea un milion de lei unui fost coleg

Nimeni nu a aflat de ce o firmă din comuna argeşeană Budeasa este preferata Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) când vine vorba despre consumabile de birou şi laptopuri.

Avatar

Publicat

pe

Nimeni nu a aflat de ce o firmă din comuna argeşeană Budeasa este preferata Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) când vine vorba despre consumabile de birou şi laptopuri. Cert este însă că unul dintre cei doi acţionari ai firmei în cauză este un fost vecin de cartier şi coleg de liceu al fostului ministru Elena Udrea.

Nu trebuie să fii specialist în achiziţii publice să îţi dai seama că doar anumite firme câştigă contracte pe bandă rulantă cu statul. Una dintre aceste companii este Smart Trading Prest care, doar în 2011, a câştigat de la MDRT cinci contracte de furnizare de consumabile de birou, dar şi pentru realizarea materialelor promoţionale pentru Programul Operaţional Sectorial în valoare totală de aproximativ un milion de lei.

Au copilărit în cartierul Micro 5
În încercarea de a afla ce are aşa special o firmă dintr-o comună de a câştigat atâtea contracte cu ministerul condus atunci de Udrea, ne-am focalizat atenţia asupra unuia dintre cei doi acţionari, Sebastian Ion. Coincidenţă sau nu, am descoperit că este doar cu doi ani mai mare decât Elena Udrea şi că locuieşte în acelaşi cartier din Buzău numit Micro 5, în care a copilărit împreună cu fostul ministru, despre care Elena Udrea îşi aminteşte cu melancolie într-un interviu acordat în 2006 „Evenimentului zilei”.

Au învăţat împreună la “B. P. Hasdeu”
O altă coincidenţă este şi faptul că patronul firmei în cauză a fost şi coleg cu Elena Udrea la Liceul “B.P. Hasdeu”, aflat în apropierea cartierului Micro 5, aproximativ în aceeaşi perioadă, între 1988 şi 1990. Iată că, după mulţi ani, colegul din clasa XI-a a “boboacei” Elena este furnizorul preferat de ministerul condus până de curând de Udrea.

Pixuri pentru Băse
Firma colegului de liceu al Elenei Udrea a câştigat în ultimul an o sumedenie de contracte cu instituţii ale statului, printre clienţii Smart Trading Prest aflându-se şi Administraţia Prezidenţială, dar şi Serviciul de Informaţii Externe, Banca Naţională a României, Secretariatul Guvernului, Ministerul Finanţelor, Camera Deputaţilor sau Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *