ZiarulRing

20-mai2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

O FEMEIE A REUȘIT SĂ AIBĂ 16 JOBURI ÎN ACELAȘI TIMP ŞI SĂ NU LUCREZE NICI MĂCAR O ZI. CUM A FOST POSIBIL AȘA CEVA

O femeie din China a reușit performanța de a se angaja în 16 corporații diferite, însă nu s-a prezentat niciodată la vreun loc de muncă.

Avatar

Publicat

pe

O femeie din China a reușit performanța de a se angaja în 16 corporații diferite, însă nu s-a prezentat niciodată la vreun loc de muncă. Sub pseudonimul de Guan Yue, tânăra a făcut parte dintr-o schemă amplă de fraudă de aproape 7 milioane de dolari. 

Potrivit ziarului de stat chinez Xinmin, Guan ținea evidența tuturor angajărilor ei pe o foaie de hârtie, iar atunci când dădea interviuri pentru un nou loc de muncă, publica imagini de la interviu pe canalele de lucru ale companiilor sale, susținând că se întâlnea cu clienți.

În perioadele în care primea mai multe oferte de muncă decât putea face față, transmitea jobul respectiv unui prieten, luând un comision pentru acest rol.

Guan a reușit astfel să strângă o sumă impresionantă de bani, ajutată și de soțul ei care făcea parte din aceeași schemă. Cei doi și-au cumpărat printre altele și un apartament în Shanghai.

Cum a fost descoperită femeia

Totul a ieșit la iveală la începutul acestui an, după ce directorul unei companii a observat pe o rețea socială că unul dintre angajații săi lucrează simultan la o altă firmă.

Advertisement

CEO-ul, Liu, angajase o echipă de vânzări formată din 8 oameni, care, deși inițial părea impresionantă, după o perioadă de 3 luni, nu reușise să dea niciun rezultat.

Acesta i-a concediat, dar, la scurt timp, liderul acestui grup, a distribuit accidental o imagine pe o platformă de socializare dedicată profesioniștilor. Imaginea, care arăta clar că și acest individ fusese angajat într-o altă companie, l-a determinat pe Liu să apeleze la autorități.

Oamenii legii au descoperit că Guan Yue, a făcut parte timp de trei ani dintr-o rețea de escroci alături de alte câteva zeci de falși angajați.

Potrivit Xinmin, acest tip de fraudă în muncă este o problemă masivă în China. Există în acest moment 700-800 de persoane care au simultan mai multe locuri de muncă. Potrivit ziarului, ei sunt experți în angajări, interviuri și în a se lăuda cu CV-uri impecabile chiar dacă sunt false.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *