ZiarulRing

20-apr.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

Nadia Comăneci s-a întâlnit după 30 de ani cu Marilena Neacșu, la Montreal

Avatar

Publicat

pe

Nadia Comaneci a vizitat, miercuri, Institutul NaÅ£ional de Sport al provinciei Quebec de la Montreal, iar în sala de gimnastică a instituÅ£iei a întâlnit-o, după 30 de ani, pe Marilena NeacÅŸu, rezervă în echipa României la Jocurile Olimpice din 1976, informează presa canadiană.

„Este Marilena”, a spus Comăneci, cu emoÅ£ie. „Ea a fost rezervă în echipa noastră în 1976 ÅŸi nu am mai văzut-o de 30 de ani. Este o mare surpriză”, a adăugat multipla campioană olimpică.

Marilena Neacşu, care nu a concurat la JO din 1976, s-a stabilit la Montreal de două decenii şi antrenează tinere gimnaste.

„Am petrecut mult timp împreună când eram tinere. Face bine să-Å£i revezi vechi cunoÅŸtinÅ£e. Nadia va rămâne Nadia. Nu ÅŸtiu dacă, la un moment dat, va ajunge cineva la nivelul ei”, a spus NeacÅŸu, cu admiraÅ£ie. Apoi, ea ÅŸi-a reamintit cu mândrie de prima notă 10 din istoria gimnasticii, primită de Nadia Comăneci la paralele, la JO de la Montreal: „Noi eram foarte fericite. Spuneam că este «zecele» ei, dar ÅŸi al nostru.”
În vizita efectuată, Nadia a fost însoÅ£ită de soÅ£ul ei, fostul gimnast Bart Conner, dublu campion olimpic, ÅŸi de Annie Pelletier, medaliată cu bronz la sărituri de la trambulina de trei metri, la Jocurile Olimpice din 1996, de la Atlanta.

„Eram prea mică să ÅŸtiu ce se întâmpla aici în timpul competiÅ£iei. Nu am ÅŸtiut că am făcut istorie ÅŸi nici că tabela de afiÅŸaj nu era pregătită pentru 10. De fiecare dată, în iulie, îmi amintesc cu plăcere de ce s-a întâmplat aici. Deseori spun că m-am născut în România, am familia în SUA acum ÅŸi Montreal este o mare parte din viaÅ£a mea”, a declarat Nadia Comăneci.

Pelletier a făcut gimnastică de la vârsta de opt ani până la 13, când a trecut la sărituri de la trambulină. „Pe vremuri, când voiam să mă las deoarece eram descurajată de cât de greu îmi este, mă uitam la fotografia Nadiei din camera mea ÅŸi mă gândeam că nu o pot da jos pentru că este idolul meu. A trebuit să fiu inspirată de ea până la sfârÅŸitul sfârÅŸitului. Asta a fost în 1996, cu 19 ani în urmă, când visul meu a devenit realitate.”, a spus Pelletier, apoi i s-a adresat Nadiei: „EÅŸti o parte din asta. Montreal este o parte din viaÅ£a ta. Pentru viaÅ£a mea, tu vei fi întotdeauna o parte din povestea mea”.

Advertisement

La vârsta de 14 ani, Nadia Comăneci a cucerit cinci medalii la Jocurile Olimpice de la Montreal, trei de aur, la individual compus, bârnă ÅŸi paralele, una de argint, cu echipa României, ÅŸi una de bronz, la sol.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *