ZiarulRing

16-iun.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Mesaj EXPLOZIV al Elodiei către IUBITUL său din SPP: „Mergem în Sudan, la Zabara? Ar fi o chestie super tare!”

Misterul sporeşte cu fiecare zi a procesului „Cioacă-Elodia”!

Avatar

Publicat

pe

Misterul sporeşte cu fiecare zi a procesului „Cioacă-Elodia”! Ca de obicei, „ring” vă prezintă documente şocante şi extrem de importante pentru refacerea celui mai tulburător puzzle judiciar postdecembrist: cazul „Elodia”!

Doar doi dintre cei şapte martori citaţi s-au prezentat, ieri, la Curtea de Apel Piteşti în procesul “Cioacă-Elodia”. Cel mai important martor pe care instanţa ar fi dorit musai să-l audieze, respectiv sepepistul Daniel Zabara, a lipsit, ieri, din faţa judecătorilor.

De ce este atât de important şi ce ar putea rezulta din audierea lui Zabara? Azi vă prezentăm, în exclusivitate, în print şi pe ziarulring.ro, un fragment dintr-o scrisoare (electronică) a Elodiei şi alte documente-bombă care fac referire la misteriosul sepepist Zabara, ultimul pământean care a vorbit cu Elodia înainte de dispariţia ei… fără urmă. Ultimul telefon al Elodiei: către prietenul iubitului din… SPP!

Bun prieten cu Ilie Cristian, iubitul sepepist al Elodiei, subofiţerul SPP Daniel Zabara, în vârstă de 41 de ani, a fost, înaintea şi după dispariţia Elodiei, în două misiuni „top-secret” în Afganistan şi Sudan, prima în perioada martie 2006-aprilie 2007, iar a doua în perioada august 2007-octombrie 2008. De ce este importantă audierea lui Zabara în faţa judecătorilor? Nu numai pentru că el nu a fost audiat în cercetarea judecătorească, dar şi pentru faptul că este ultima persoană care a vorbit cu Elodia înainte ca aceasta să dispară. În afară de acest lucru, faptul că numele lui apare în corespondenţa Elodiei cu Ilie Cristian nu este de trecut cu vederea.

Elodia, către iubit: „Zabara merge în Sudan!… L-au chemat ieri” Vă prezentăm un fragment de document edificator (şi plin de mister): o scrisoare electronică din 16 iunie 2007. După nişte referiri la modul cum îşi bea cafeaua cu mentă şi cum va merge să facă nişte cumpărături pentru a participa împreună cu fiul său la o petrecere de ziua unei fetiţe, brusc, Elodia îi spune iubitului său Ilie Cristian (sepepist aflat în misiune în Afganistan) următoarele: “Zabara merge în Sudan!:))))”; “L-au chemat ieri şi i-au spus… de luni urmează un stagiu de pregătire în munţi…:D … cică… şi după aia să te ţii”; “Mergem în Sudan, la Zabara?:))))))”;

„Ar fi o chestie super tare… poate o unică ocazie…:))))))”; „Mă bucur pentru el… că tare se necăjise şi se văita… zicea zilele trecute că el şi cu încă unul erau izolaţi complet în colectiv… se uitau ăia la ei ca la nişte paria”. Foarte ciudat detaliul cu „Mergem în Sudan, la Zabara”. Aveau de gând Elodia şi Ilie Cristian să viziteze Sudanul, o ţară unde ONU avea o misiune de menţinere a păcii? De ce n-ar fi făcut-o, mai ales că Elodia spunea: „Ar fi o chestie super tare… poate o unică ocazie…:))))))”?!… Zabara a fost audiat doar de un comisar… Până în prezent, misteriosul sepepist Zabara (Daniel Zabara) nu a fost audiat decât în faza de anchetă de două ori: de un comisar de poliţie, în septembrie 2007, şi de celebrul procuror Iacob, în octombrie 2008. În timpul cercetării judecătoreşti, ultima persoană care a vorbit cu Elodia, întâmplător sepepistul Zabara, nu a fost audiată.

Advertisement

Ce a spus Zabara când a fost audiat de poliţie?

Ce a spus Zabara când a fost audiat de poliţie? Iată: “În data de 29.08.2007, întrucât se apropia ziua în care trebuia să plece în misiune în Sudan şi avea pe rol nişte procese ce priveau câteva terenuri aflate în litigiu, Zabara Daniel a încercat de mai multe ori să o sune pe Ghinescu Elodia Marilena pe telefoanele Orange şi Zapp, însă nu a răspuns. Nu era nimic ieşit din comun, întrucât, de regulă, aceasta nu răspundea şi suna ulterior, când avea posibilitatea sau când vedea apelurile. Ca de obicei, după un timp, Ghinescu Elodia Marilena l-a sunat pe Zabara Daniel şi l-a liniştit spunându-i că anumite precontracte încheiate pentru terenuri pot rămâne valabile până în 17 decembrie 2007, aşa că poate să plece în misiune şi când va reveni are posibilitatea să finalizeze contractele.

Zabara a realizat că, în momentul discuţiei telefonice, Ghinescu Elodia Marilena era împreună cu copilul ei şi, în afara discuţiei profesionale, a mai afirmat că are probleme acasă cu soţul, dar nu părea speriată şi i-a dat de înţeles că le va rezolva. Zabara Daniel cunoştea faptul că, în vara acestui an, Ghinescu Elodia Marilena împreună cu Ilie Crisitan au mers în concediu în Dubai”, consemnează comisarul Aurelian Câmpeanu în procesul-verbal redactat, în urma convorbirii cu sepepistul Daniel Zabara, în data de 19.09.2007 (la 19 zile de la dispariţia Elodiei). Ar trebui judecătorul să-l creadă neapărat pe poliţist (şi/sau pe procuror) în legătură cu ultima convorbire telefonică a Elodiei?

Dacă s-ar întâmpla (doar) aşa, procesul ar fi incomplet, iar Cioacă ar părea, ca şi în faţa procuraturii, dinainte… condamnat. ….şi de un procuror! Ce i-a declarat sepepistul procurorului Iacob Cam în acelaşi registru cu audierea făcută de poliţistul Câmpeanu este şi declaraţia dată de Daniel Zabara în faţa procurorului Iacob în data de 13 octombrie 2008, la patru zile după ce a venit din misiunea din Sudan.

Singurul lucru în plus este că procurorul Iacob l-a pus pe Zabara să facă o precizare importantă pentru ipoteza că Elodia nu a părăsit ţara: „Precizez că din toate discuţiile mele cu Elodia Ghinescu nu a rezultat implicit că ar intenţiona să plece din Braşov sau din România pentru a presta altă activitate sau a începe o altă viaţă”.

De unde ar fi putut să ştie sepepistul Zabara acest lucru de vreme ce tot el spune, în aceeaşi declaraţie”, că „având în vedere că relaţia mea cu Elodia Ghinescu nu era foarte apropiată, nu pot spune ce simţea în momentul acelei convorbiri”?!…

https://www.ziarulring.ro:80/stiri/eveniment/221692/Mesaj-EXPLOZIV-al-Elodiei-catre-IUBITUL-sau-din-SPP-Mergem-in-Sudan-la-Zabara-Ar-fi-o-chestie-super-tare-

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *