ZiarulRing

12-iun.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Mădălin Voicu: „Participarea lui Cezar la Eurovision a fost O GREŞEALĂ”

România s-a clasat, sâmbătă seară, pe locul 13 la Eurovisionul de la Malmo, Suedia.

Avatar

Publicat

pe

România s-a clasat, sâmbătă seară, pe locul 13 la Eurovisionul de la Malmo, Suedia. Apariţia lui Cezar Ouatu a atras numeroase critici atât în presa internaţională, cât şi printre designerii şi muzicienii autohtoni, însă câştigătoarea de anul trecut, Loreen, l-a lăudat, iar Jean Paul Gaultier l-a susţinut. În schimb, Mădălin Voicu vede participarea lui Cezar ca pe o greşeală.

Cu toate că îi apreciază calităţile vocale, Mădălin Voicu este de părere că participarea lui Cezar Ouatu la Eurovision nu i-a fost benefică. „Ca voce, Cezar se clasează în primii cinci contratenori ai lumii. N-am înţeles ambiţia lui de a participa la Eurovision. Când eşti la un anumit nivel, nu poţi coborî sub limitele tale, iar el asta a făcut. Dacă până acum susţineam că Eurovision a devenit un fel de Miss Piranda, în acest an a fost o ediţie foarte bine construită, iar asta l-a dezavantajat pe reprezentantul nostru. Cât despre vestimentaţie, e a Doinei Levintza şi e foarte frumoasă, dar nu i s-a potrivit lui Cezar, pentru că e bărbat şi nu e nici măcar bisexual. M-a deranjat că el a crezut în proiectul acesta, a riscat şi a făcut un pas pe care nu l-a gândit înainte. Dacă eram în locul lui, n-aş fi participat”, a declarat, pentru „ring”, Mădălin Voicu.

„A avut ghinion că a lucrat cu nişte tâmpiţi”

Designerul Răzvan Ciobanu consideră că reprezentantul României nu a fost pus în evidenţă cum trebuie: „Cezar Ouatu, un bărbat frumos cu o voce minunată (spun specialiştii). Ce am văzut în concurs?! Un Dracula în travesti (şi nu înţeleg de ce), o trupă de dansatori mediocri şi un cearceaf roşu. Nici măcar nu cred că se poate spune că «am şocat»; şi cu şocatul ăsta e o artă… Mă iertaţi dacă râd… dar nici travestiul nu ne-a scos din zona de ruşine. Felicitări, măi, TVR, te-ai descurcat şi tura asta. Cezar e un artist, a avut ghinion că a lucrat cu nişte tâmpiţi, de la ăia care i-au gândit show-ul până la ăia de l-au îmbrăcat în rochiţă”, a scris pe contul lui de socializare. În replică, Dan Manoliu crede că Ciobanu ar fi trebuit să tacă: „Am evoluat bine la Eurovision, la început eram pe locul 39. Cât despre vestimentaţia criticată de Ciobanu, îi amintesc cum a îmbrăcat-o pe Sanda Ladoşi în 2004, apoi să vorbească de kitsch. Cezar a fost surprins la început, că se aştepta, la fel ca noi, ca România să primească mai multe voturi”.

„România, o ţară negată de Europa”

După concurs, Cezar s-a declarat mulţumit de prestaţia sa artistică: „Profesional şi personal mă simt împlinit. Mi-aş fi dorit un loc mai bun, în clasamentul final, pentru mine şi pentru România, dar ştiu că ceea ce a ţinut de mine am făcut. Show-ul nostru a ieşit foarte bine, am muncit cu toţii enorm şi le mulţumesc tuturor celor care au făcut posibilă ca această muncă de echipă să prindă formă. România rămâne însă o ţară negată oarecum de Europa, aşa că, în această seară, cele două mari familii – Scandinavia şi «Mama Rusie» – au învins. Eu am fost favorit la titlu din partea fanilor, dar, geopolitic vorbind, nu mai ţine de mine”.

„Cezar Ouatu, eşti câştigătorul inimilor noastre din toate punctele de vedere! Prestaţia ta la Eurovision a fost de nivelul cel mai mare posibil şi onorant pentru tine şi pentru România, dar nu talentul a primat.”, ANGELA GHEORGHIU

281 de puncte a obţinut câştigătoarea Emmelie de Forest, din Danemarca, ea fiind urmată de reprezentanţii Azerbaidjanului, cu 234 de puncte, respectiv, şi ai Ucrainiei, cu 214 puncte.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *