ZiarulRing

25-iul.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Locul de legendă din România de care puțini știu. Are peisaje superbe și se spune că ascunde o comoară

Avatar

Publicat

pe

Locul de legendă din România de care puțini știu. Peisajele de aici sunt unele de vis și chiar există localnici care povestesc că aici e o comoară.

Locul de legendă din România de care puțini știu

Acest loc superb cu multe peisaje frumoase și este în Sadova, Bucovina. Lacul Iezer are o frumusețe aparte și peisajele care-l înconjoară ar trebui să-l facă mai cunoscut decât este acum.

Iezerul Sadovei este înconjurat de munte, iar cei care vin aici pot inclusiv să pescuiască. Lacul este atestat de peste 400 de ani, dar abia mai recent el a devenit și obiectiv turistic.

Nu mulți știu de el, mai ales că a fost o perioadă în care părea că nu o să-și mai revină, după inundațiile din 2008. De atunci au început autoritățile să arate interesul cuvenit și au curățat zona.

De altfel, primarul din Sadova spune că s-au străduit să atragă turiștii, având în vedere frumusețea zonei. Au în plan inclusiv o tiroliană și să pună bărci pe lac, scrie Observator.

„Ne-am străduit să facem cât de cât condiţii omeneşti şi să vină turişti cât mai mulţi la noi aici la Iezer şi în Bucovina. Am vrea să facem o tiroliană, nişte bărcuţe pe lac, să le autorizăm”, a spus primarul Mihai Constantinescu.

Advertisement

Legenda despre acest loc superb

Localnii spun că există și o legendă legată de acest de care puțini știu. Tătarii ar fi ascuns pe malul lacului multe bogății, de la aur la monede.

„Se spune că tătarii fiind în zonă aici ascundeau toate bogăţiile – ce aveau, aur, bani, monede, ce era – la fundul lacului. Cine încerca şi cine voia să vină să le ia aurul sau termina, sau se îneca”, a spus Vasile Latiș.

Cu sau fără comoară, turiștii care vin aici sunt atât de impresionați că ajung să compare peisajele cu un colț de Rai.

„Venim din Bucureşti. Am găsit un colţişor de Rai. Te detaşezi pur şi simplu de tot stresul şi aici de regăseşti pe tine, departe de telefon”, au spus niște turiști.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *