ZiarulRing

22-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Hotelul bizar în care nu a călcat niciodată un turist. S-a cheltuit o sumă imensă pentru construirea lui, dar a rămas mereu pustiu

Avatar

Publicat

pe

Hotelul bizar în care nu a călcat niciodată un turist. S-a cheltuit o sumă imensă pentru construirea lui, dar a rămas mereu pustiu. Clădirea emblematică și impunătoare are o poveste foarte veche în spate și care datează din timpul Războiului Rece.

Locul de cazare ciudat care nu a primit niciun oaspete. A fost investită o sumă impresionantă, dar nu a fost dat în folosință

Locul de cazare ciudat care nu a primit niciun oaspete se numește Ryugyong și se află în Phenian, capitala Coreei de Nord. A fost investită o sumă impresionantă, dar nu a fost dat în folosință, deși are numeroase camere.

Hotelul cu o înălțime de peste 330 de metri trebuia să fie cea mai înaltă construcție de pe planetă. Construcția a început în 1987, în timpul conducerii lui Kim Ir-sen, fondatorul țării și bunicul lui Kim John-un.

Mai mult, hotelul trebuia să fie o destinație de top pentru oamenii de afaceri și turiștii din întreaga lume. Clădirea trebuia să fie inaugurată cu ocazia Festivalului Tineretului și Studenților din anul 1989, doar că o criză economică severă a pus capăt acestui proces.

Lucrările aveau să fie oprite în 1992 și de atunci clădirea a rămas nefinisată. Timp de 16 ani nu s-a mai mișcat nimic pentru că țara nu dispune de resursele financiare pentru a termina, deși a cerut ajutor de la Uniunea Sovietică.

Odată cu prăbușirea URSS-ului construcția a fost abandonată complet. Nu a primit niciun oaspete, hotelul Ryugyong dominând în ziua de azi panorama capitalei nord-coreene. În plus, este un simbol al eșecului.

Advertisement

Hotelul Ryugyong, impunător, dar gol

Hotelul Ryugyong a rămas impunător de-a lungul anilor, dar la interior este gol. Structura a fost închisă cu plăci de metal și sticlă abia în anul 2008, operațiune care s-a ridicat la valoarea de 180 de milioane de dolari.

De-a lungul anilor au existat mai multe zvonuri despre marea inaugurare și păreau să fie adevărate, doar că lucrurile tot nu s-au mișcat în direcția potrivită. În 2018 a fost din nou în centrul atenției după ce autoritățile au pornit o instalație de LED-uri.

Aceasta a fost montată pe fațadă și fost obiectul celui mai spectaculos joc de lumini din capitala nord-coreeană. Din păcate, s-ar putea ca acest eveniment să fie singurul glorios când vine vorba de această clădire emblematică.

În prezent, hotelul nu mai este cea mai înaltă clădire din lume. De asemenea, Ryugyong nu mai este nici măcar cea mai înaltă construcție din Peninsula Coreeană pentru că Seul a construit Lotte World Tower în anul 2017, mai mare cu 240 de metri decât această construcție.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *