ZiarulRing

19-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Latifundiara Ioana Băsescu, SOMATĂ de PRIMĂRIE să-şi plătească impozitul

Cu toate că se poate lăuda cu o moşie de aproximativ 1,3 milioane de euro în judeţul Călăraşi, fiica cea mare a preşedintelui, Ioana Băsescu, a „uitat” să plătească impozitul datorat de firma sa din sectorul 1. Drept urmare, s-a trezit anul trecut cu somaţie de la primărie.

Avatar

Publicat

pe

Cu toate că se poate lăuda cu o moşie de aproximativ 1,3 milioane de euro în judeţul Călăraşi, fiica cea mare a preşedintelui, Ioana Băsescu, a „uitat” să plătească impozitul datorat de firma sa din sectorul 1. Drept urmare, s-a trezit anul trecut cu somaţie de la primărie.

De când s-a apucat de agricultură, pentru Ioana Băsescu, afacerea pe care a pus-o pe picioare în 2007 nu se mai află, probabil, pe un loc tocmai fruntaş în topul priorităţilor sale. Ne referim la firma Creative Business Point, care se ocupă cu activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management. Anul trecut, SRL-ul Ioanei Băsescu a îngroşat rândurile rău-platnicilor la bugetul local.

După cum se arată într-un document publicat oficial pe 13 decembrie, Serviciul Executare Silită Amenzi, Impozite şi Taxe Locale din cadrul Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 1 a emis o somaţie de plată a impozitului pentru Creative Business Point. Ar putea fi vorba despre impozitul pe imobilul în care se află sediul firmei sau pe maşină, în cazul în care SRL-ul Ioanei Băsescu deţine şi automobile.

Nu am putut afla însă suma datorată, fiind vorba despre date ce au caracter personal. La un pas de executare silită Somaţia respectivă s-a considerat a fi comunicată firmei până pe 30 decembrie. Potrivit legii, dacă, în 15 zile de la primirea acesteia, o firmă nu îşi plăteşte dările sau nu aduce o dovadă clară că le-a achitat, „se va proceda la continuarea măsurilor de executare silită”.

Nu ştim însă dacă, după primirea somaţiei, Ioana Băsescu a plătit suma datorată de firma sa pentru a evita executarea silită. A mai avut probleme cu firma „ring” a dezvăluit, anul trecut, că, deşi Legea contabilităţii impune tuturor firmelor din România să depună la administraţiile financiare bilanţul anual, Creative Business Point a Ioanei Băsescu nu şi-a respectat această obligaţie în anii 2009-2011. Lucru confirmat chiar de ANAF.

Firma a riscat, astfel, amenzi între 1.500 şi 4.500 de lei pentru fiecare an de întârziere. La scurt timp după publicarea articolului, Creative Business Point a depus bilanţurile pentru anii 2009 şi 2011, singurele care nu sunt încă accesibile publicului fiind cele pentru anii 2010 şi 2012. Preocupată de agricultură În septembrie 2013, Ioana Băsescu şi-a cumpărat un teren agricol de 290 de hectare în comuna Nana din Călăraşi.

Advertisement

„Moşia” a fost achitată dintr-un credit ipotecar de aproximativ un milion de euro, contractat pe 30 de ani, şi din surse proprii – 278.337 de euro -, după cum a anunţat chiar fiica cea mare a preşedintelui. Potrivit presei, terenul este dat în arendă unei firme care cultivă grâu şi orz.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *