ZiarulRing

16-iun.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Ion Iliescu, despre Traian Băsescu: „NU ÎL DUCE MINTEA“

Fostul preşedinte Ion Iliescu este de părere că USL nu trebuie să ia în calcul o nouă suspendare a şefului statului, chiar dacă Băsescu este “un om cu mintea răsucită”

Avatar

Publicat

pe

Fostul preşedinte Ion Iliescu este de părere că USL nu trebuie să ia în calcul o nouă suspendare a şefului statului, chiar dacă Băsescu este “un om cu mintea răsucită”, deoarece peste un an România va intra într-o „eră mai aşezată şi mai profundă”.

De ce credeţi că, după ce, timp de şase luni, nu l-a criticat pe premier, ba chiar uneori a lăsat impresia unei bune colaborări, domnul Băsescu a ieşit acum la atac?

Aţi găsit vreodată consecvenţă în comportamentul domnului Băsescu? Nu mă miră ultima sa ieşire. Ăsta este el. Nu vreau să spun mai multe despre calităţile sale intelectuale. Din păcate pentru noi, stă în poziţia în care se află, de preşedinte al ţării. L-a votat lumea, dar se bagă în chestiuni pe care nu prea le „fumează”, nu e un om care să fie obişnuit cu munca asupra cărţii şi să citească prea mult. Se dă scamator şi face figuraţie, altminteri, neserios. Chiar speram într-o anumită raţionalitate a unor gesturi, pentru că este obligat să aibă o conlucrare cu primul-ministru, dar ieşirile acestea ale lui sunt total aberante. Să sperăm că electoratul român se va pronunţa cu mai multă maturitate la examenul viitor.

Consideraţi că, de acum înainte, USL ar trebui să ia în calcul o nouă suspendare a preşedintelui?

Mai are un an de agonie, după care trebuie să ne pregătim pentru o eră mai aşezată şi mai profundă. Văd că el agită spiritele şi nu e în interesul lui să o facă.

Atunci de ce credeţi că a început din nou să atace guvernul?

Probabil că are legătură cu această nouă mişcare, partidul pe care îl lansează acum.

Advertisement

Cât de dăunătoare este implicarea domnului Băsescu în această nouă construcţie politică?

Asta este întrebarea. Funcţia de preşedinte al ţării este mandatul esenţial pe care îl exercită şi ar trebui să se raporteze la el şi de acolo să-şi regândească toate acţiunile, dar nu îl duce mintea.

Ce îi sfătuiţi pe liderii USL să facă în faţa unui Traian Băsescu dezlănţuit din nou?

Au un partener incomod pe care nu îl pot ignora, dar constat că ei îşi văd de guvernare şi nu se lasă antrenaţi în acest joc. Au de rezolvat probleme deloc simple cu care se confruntă ţara.

Este bine că premierul nu a comentat prea mult criticile preşedintelui şi a afirmat că îi este indiferent ce spune acesta?

Da, bine face că îl tratează aşa, că nu se lasă antrenat de provocările unui om a cărui minte este răsucită.

Aşadar, nu este loc de o nouă suspendare până când preşedintele nu îşi va încheia mandatul?

Advertisement

Nu ar fi nevoie, de ce să agităm lucrurile, dar el parcă ar vrea să provoace aşa ceva. E neînţeleaptă această comportare, ar trebui să îşi vadă liniştit de treabă anul acesta, să îşi termine mandatul, să lase lumea în pace.

Ce spuneţi despre faptul că România a efectuat o operaţiune neautorizată pe teritoriul altui stat pentru aducerea în ţară a lui Omar Hayssam?

A avut o ieşire imprudentă. El nu trebuia să agite apele, nu era nevoie. A vrut neapărat să iasă în faţă, ca şi cum i s-ar datora acest lucru, dar a depăşit nişte limite care l-au pus în încurcătură. Lucrurile trebuie tratate normal, iar instituţiile să-şi facă datoria.

“Băsescu e complet neserios.” Ion Iliescu

„Are o anumită inteligenţă mobilă şi prostimea văd că stă cu gura căscată.”, Ion Iliescu

Cum apreciaţi declaraţiile preşedintelui despre privatizarea CFR Marfă?

Este incredibil pentru un om cu răspunderea lui că se bagă în asemenea treburi. Nu are atribuţiuni în această privinţă. Să lase oamenii în pace sau poate cel mult să recomande o anumită abordare, să verifice valabilitatea unor soluţii, nu să vină cu asemenea chestiuni.

Advertisement

“Băsescu mai are un an de agonie, după care trebuie să ne pregătim pentru o eră mai aşezată.”, Ion Iliescu

https://ziarulring.ro/stiri/eveniment/216992/Ion-Iliescu-despre-Traian-Basescu-NU-IL-DUCE-MINTEA-

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *