back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
sâmbătă, noiembrie 2, 2024

Ilie Năstase: „Gheorghe Maurer mi-a dat de mâncare”

Distribuiți

Toată viaţa lui a fost un actor în high-life-ul bucureştean. Încă de mic, Ilie Năstase a avut norocul să intre în contact cu oamenii puternici ai vremii. „Nasty” a povestit pentru „ring” cum i-a fost copil de mingi, la tenis, lui Gheorghe Maurer.

Incredibil, dar adevărat! Ilie Năstase a devenit un tenismen cunoscut pe tot mapamondul şi datorită lui Ion Gheorghe Maurer, fost prim-ministru al României. „E greu să-mi aduc aminte de perioada aia pentru că eram foarte mic. Ştiu că fratele meu juca tenis cu Gheorghe Maurer, iar eu eram copil de mingi. Le dădeam mingile şi mă bucuram că mă iau şi pe mine cu ei. Maurer era un jucător de tenis foarte bun. Ca şi fratele meu şi Ion Ţiriac. De la ei am învăţat să joc. După meciuri, Maurer ne invita la el acasă. A avut grijă de mine şi am învăţat multe de la el. Mi-aduc aminte că îmi dădea de mâncare şi îmi dădea şi bani. Mergeam des în casa lui Maurer, dar a trecut foarte mult timp de atunci”, ne-a spus „Nasty”.

Întâlnire cu Sergiu Nicolaescu

În casa lui Gheorghe Maurer intrau foarte mulţi oameni. „Ştiu că veneau pe vremea aia, în casa lui, şi mulţi actori, precum Sergiu Nicolaescu şi Ion Dichiseanu. Se discuta foarte mult despre sport, în general, şi despre tenis, în special. Era la mare modă pe vremea aia. Eu eram foarte mic, nu participam la discuţii, dar auzeam. Despre Sergiu Nicolaescu aproape că nu mai reţin nimic. Atâta ştiu că, după mulţi ani, pe vremea când eu eram plecat din ţară, a turnat o scenă dintr-un film de-al său în casa mea, dar nu mai ştiu despre ce film este vorba. A vorbit cu mama şi a fost de acord”, a mai spus cel care a fost primul număr unu mondial în istoria tenisului.

Cine a fost Maurer

Ion Gheorghe Maurer a fost un important demnitar al Partidului Comunist Român, al cărui membru a fost încă din 1937. După cel de-al Doilea Război Mondial, ascensiunea lui pe linie de partid a fost constantă, într-o primă fază fiind şi preşedinte al Comitetului Olimpic Român (1947-1951), apoi ministru de externe (1957), totul culminând cu funcţia de preşedinte al Prezidiului Marii Adunări Naţionale – care echivala cu poziţia de şef de stat. Începând cu 1961 a fost prim-ministru al României, funcţie deţinută până în 1974.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole