ZiarulRing

22-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Formarea profesională a femeilor, cu bani europeni

Brainstorming Consulting și Godmother derulează timp de doi ani proiectul ”Trei generații pentru mâine” cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Avatar

Publicat

pe

Brainstorming Consulting și Godmother derulează timp de doi ani proiectul ”Trei generații pentru mâine” cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul are o durată de 18 luni și o valoare totală de 2.166.633,58 lei, din care 2.058.301,90 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă solicitată și 108.331,68 lei contribuția celor doi parteneri. Cresc şansele de ocupare Obiectivul general al proiectului constă în creşterea şanselor de ocupare ale femeilor din Bucureşti prin activităţi de formare profesionala şi măsuri de armonizare a vieţii de familie şi vieţii profesionale, în contextul eliminării stereotipurilor de gen şi a discriminării femeii la locul de muncă.

O şansă pentru 280 de bucureştence Grupul țintă al proiectului este constituit din 280 de femei din București, tinere absolvente, mame cu copii între 5-9 ani și femei de peste 45 de ani, care sunt in căutarea unui loc de muncă si doresc să inițieze o activitate independentă sau să se califice/recalifice, pentru a-și crește șansele de ocupare.

Cum se face recrutarea

Modalitati de recrutare:

Pe parcursul proiectului vor fi folosite mai multe canale de informare și promovare a proiectului în rândul femeilor:

Advertisement

-vor fi organizate activități de distribuire de materiale informative în cadrul Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Agențiilor de Ocupare a Forței de Muncă, instituții care asigură servicii persoanelor inactive, șomere la nivelul municipiului București.

– în școlile și grădinițele aflate în imediata apropiere a sediului în care au loc activitățile proiectului (str. Făinari 45A), se vor organiza în cadrul ședințelor cu părinții sesiuni de informare cu privire la oportunitățile oferite în cadrul proiectului pentru mamele inactive care au copii între 5-9 ani.

– pe site-ul proiectului și pagina de facebook a Brainstorming Consulting vor fi afișate informații referitoare la cursurile organizate în cadrul proiectului, condițiile de înscriere la sesiunile de instruire

– vor fi difuzate 45 de spoturi radio pe mai multe posturi de radio locale din București, care vor îndemna femeile să intre pe site-ul proiectului, să ne contacteze pentru a beneficia de oportunitățile oferite de proiectul nostru. Cursuri de calificare Activitățile de formare profesională a femeilor sunt acompaniate de activități de creștere a șanselor lor de a-și găsi un loc de muncă sau de a iniția o activitate independentă.

Astfel, mamele cu copii mici, vor beneficia pe durata programului de instruire de servicii de educație și îngrijiri pentru copiii lor. În acest scop, se va deschide un centru de educație și îngrijiri care va oferi servicii la standarde înalte. Femeile cu spirit întreprinzător vor participa la cursuri de calificare, de competențe antreprenoriale, și sesiuni de dezvoltare personală și 25 femei din rândul celor care au absolvit cursuri în cadrul proiectului vor fi sprijinite financiar și juridic să se înregistreze ca persoane fizice autorizate.

Le învaţă cum să-şi caute un loc de muncă

Sesiunile de tehnici de căutare a unui loc de muncă le vor pregăti pe beneficiare să își prezinte cunoștințele și abilitățile în fața potențialilor angajatori, iar sesiunile neconvenționale in care li se vor prezenta subiecte precum dreptul la sănătatea reproducerii, reguli de make-up și styling pentru întâlnirile de afaceri, întâlnirile cu femei de succes, au drept scop creșterea încrederii în sine a femeilor și a motivației lor de a deveni active pe piața muncii.

Advertisement

Angajatorii și angajații deopotrivă vor fi vizați de campaniile la posturi de radio despre facilitățile acordate prin lege angajatorilor care angajează șomeri și tineri absolvenți. Bărbații vor fi expuși unei campanii radio în care va fi promovat concediul paternal ca măsură de schimbare a modului cum sunt privite rolurile tradiționale ale femeii și bărbatului în societatea românească.

Puterea exemplului

Femei de succes își vor prezenta povestea în cadrul unor sesiuni online pe internet astfel incât alte femei să le urmeze exemplul. De asemenea, se vor realiza trei testimoniale cu beneficiarele proiectului. Prin activități de formare profesională, sesiuni de creștere a încrederii în sine, cursuri de dezvoltarea competențelor comune, sprijin financiar și juridic, campanii de promovare a concediului paternal, a beneficiilor ce derivă din legislația muncii, precum și prin servicii de educație și ingrijire pentru copii, proiectul iși propune să contribuie la imbunătățirea condiției femeii în societatea românească și să o conștientizeze asupra drepturilor ei la șanse egale cu bărbatul, în plan personal și profesional.

Proiectul contribuie la crearea unei piețe a muncii incluzivă și la promovarea principiului egalității de șanse și de gen în societatea românească.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *