ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

De ce este curcanul mare vedetă la americani de Ziua Recunoștinței

Avatar

Publicat

pe

Friptură de curcan cu sos de merișoare, plăncintă de mare și de dovleac. Este meniu festiv la americani de Ziua Recunoștinței. De unde vine acest obicei?

În ultima zi de joi din luna noiembrie, americanii sărbătoresc Ziua Recunoştinţei, o sărbătoare la fel de importantă precum Crăciunul. Este momentul când familia se reunește, iar meniul este un special.

De ce este curcanul mare vedetă la americani de Ziua Recunoștinței

Vedeta acestei sărbători este curcanul. Trebuie să fie uriaş şi bine rumenit în cuptor, servit cu sos de merişoare şi piure de cartofi. În tradiție, plăcinta de mere și cea de dovleac nu ar trebui să lipsească de la masa de sărbătoare. Zeci de milioane de americani au căutat în ultima săptămână rețetele pe Internet pentru aceste preparate.

Sărbătoarea a apărut în primii ani ai colonizării, la începutul secolului al XVII-lea, când pelerinii europeni recent sosiţi pe continentul american i-au mulţumit lui Dumnezeu pentru abundenţa recoltelor şi ajutorul acordat de indieni.

Curcanul este o pasăre nativă de pe continentul nord-american. Pelerinii veniţi din Europa trăiau din roadele pământului pe care îl cultivau, din ceea ce vânau şi ce culegeau din păduri. Aşa că această pasăre făcea parte din meniul lor.

Ziua Recunoştinţei sărbătoare naţională din 1863

În 1863, preşedintele Abraham Lincoln a proclamat Ziua Recunoştinţei sărbătoare naţională, dar aceasta a început să fie sărbătorită pe scară largă abia din 1900. Tot Abraham Lincoln a fost cel care a graţiat primul curcan la Casa Albă. Curcanul a început astfel să devină o alegere tot mai populară, mai ales că e o pasăre mare, care poate hrăni o familie numeroasă.

Advertisement

Merişoarele cresc şi ele în America de Nord, se coc toamna, sunt ieftine, la fel şi cartofii sau cartofii dulci.

Cât despre plăcinta cu diverse umpluturi, desertul preferat la această masă, este şi ea un preparat tradiţional, făcut de europenii cau au emigrat în America. Iar tradiţia s-a păstrat până în ziua de azi.

Aceasta este masa clasică, dar există multe variaţiuni şi mâncăruri în cele 50 de state ale SUA.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *