ZiarulRing

03-mart.2024

ULTIMA ORĂ

CULINAR

Cura de pepene roşu te scapă de 3 kg în 7 zile

Avatar

Publicat

pe

Gustos, bogat în vitamine şi minerale şi sărac în calorii, pepenele roşu este ideal în curele de slăbire. În plus, dieta cu pepene are şi proprietatea de a ne feri de apariţia multor afecţiuni. În zilele caniculare, meniul ideal ar trebui să fie axat mai mult pe fructe şi legume.

De aceea, vara este perioada optimă pentru persoanele care vor să slăbească. Dieta cu pepene roşu ne poate scăpa de 3 kg în 7 zile fără a simţi foamea pentru că 100 g de pepene aduc organismului 30 de calorii. Ne scapă de toxine şi ne fereşte de boli Pepenele conţine 90% apă, deci are efect diuretic şi contribuie la eliminarea toxinelor din organism.

„De asemenea, persoanele care suferă de cistită sau nefrită pot recurge la cura de pepene roşu pentru a scăpa de probleme. Consumul de pepene are şi proprietatea de a preveni afecţiuni precum astmul, ateroscleroza, artrita şi cancerul de colon. Acest fruct previne şi apariţia disfuncţiilor erectile pentru că este bogat în citrulină – un aminoacid implicat în producerea oxidului nitric ce relaxează vasele de sânge”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS. O felie la fiecare masă Pe durata curei de pepene, prin eliminarea toxinelor din organism, procesul de ardere a grăsimilor este accelerat.

„La micul dejun puteţi mânca o felie de pepene şi una de pâine din cereale integrale, iar la prânz – o felie de pepene şi 100 g de carne de pui, curcan, peşte sau vită, fiartă sau la grătar. Masa de seară trebuie să fie la ora 19.00 şi puteţi mânca o felie de pepene, brânză de vaci slabă sau salată de legume. Cam în aceste repere trebuie să varieze meniul pe durata curei de pepene roşu”, explică dr. Luca.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *