ZiarulRing

21-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Cum să investim și să punem bani deoparte chiar dacă nu suntem milionari. Sfaturi banale pe care le poți aplica imediat

Avatar

Publicat

pe

Cum să investim și să punem bani deoparte. Sfaturi de la un specialist care ar putea fi aplicate foarte ușor.

Cum să investim și să punem bani deoparte chiar dacă nu suntem milionari

Un prim lucru pe care ar trebuie să-l facem este să ne deschidem un cont de debit, unul de credit. De asemenea, este necesar să folosim internet bankingul.

Profesorul de economie și finanțe comportamentale, Adrian Mitroi, spune că toate facturile ar trebui plătite cu cardul de credit, și nu din contul curent.

Mai mult, salariul ar trebui ținut doar o zi în contul curent. Acesta trebuie mutat într-un cont de economii, după ce plătim suma datorată pentru facturi.

„Când vin facturile se plătesc cu cardul de credit, nu din contul curent. Când intră salariul se acoperă integral suma cheltuită din cardul de credit, iar suma rămasă va fi virată într-un cont de economii, nu într-un depozit.

La unele bănci, la o sumă economisită mai mare de 10.000 de lei dobânda ajunge aproape de cea a unui depozit. Iar contul de economii poate fi accesat oricând fără a pierde, ca la depozit, întreaga dobândă”, a spus specialistul, conform Europa Liberă.

Advertisement

Cum să facem investiții la bursă

Investițiile la bursă nu ar trebui considerate ceva pentru oamenii bogați. Oricine, cu orice salariu poate să investească la bursă, mai spune specialistul.

Pentru început, ar trebui să aveți în jur de 2.000 sau 3.000 de lei cu care să faceți primele investiții. De asemenea, trebuie să luați în considerare și eventualele pierderi.

„Luni dimineața mergeți la bancă sau verificați dacă este deschisă oferta la cele două tipuri de titluri de stat, care se tranzacționează pe bursă și care pot fi răscumpărate oricând în interiorul perioadei.

Urmează două oferte publice substanțiale, un trader de produse agricole și Hidroelectrica. Puneți 2.000-3.000 de lei deoparte, căutați un broker bun, deschideți un cont și investiți”, a mai spus specialistul pentru sursa citată.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *