ZiarulRing

21-iun.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Cum să fii o soție perfectă, potrivit unui ghid din 1955

Avatar

Publicat

pe

Femeia a cunoscut, de-a lungul timpului, numeroase moduri de a se exprima și de a acționa atât în societate, cât și în viața personală.

Anii au marcat transformarea acesteia în cele mai drastice moduri, de la comportament la ținută, de la limbaj la prezență.

Anexarea cuvântului „femeie” noțiunii de „societate”,  constituie atribuirea unor criterii pe care femeia ar trebui să le respecte, pentru a fi considerată demnă de societatea în care trăiește.

Un ghid ce datează din anul 1955 și vorbește despre normele pe care o femeie ar trebui să le îndeplinească pentru a căpăta titlul de „soție perfectă” reflectă imaginea societății de atunci, dar și elementele care încă se regăsesc în viața soțiilor din secolul 21. Deși modernitatea și-a pus amprenta asupra comportamentului și a modului de a acționa, multe dintre femeile cu statut de soție au păstrat câteva din regulile regăsite în manual. Iată o parte din sfaturile expuse:

•             Cina trebuie pregătită la timp. Orice femeie trebuie să știe că acest lucru denotă faptul că bărbatul va ști că aceasta s-a gândit la el și la nevoile sale și că a asigurat tot ce ține de masă, atâta timp cât a fost la serviciu. Pentru o bună funcționare a cinei, este recomandat să-ți planifici din timp opțiunile culinare.

•             Pentru a întâmpina bărbatul, femeia trebuie să aibă un look fresh. După ore întregi de muncă și pregătiri în bucătărie, aceasta are nevoie de câteva clipe de relaxare și regăsire. Astfel, după ce a preparat cina pentru bărbatul iubit, se poate odihni cca 15 minute, își poate retușa machiajul și își poate schimba ținuta, astfel încât să aibă un aspect impecabil.

Advertisement

•             Bărbatul are nevoie de înțelegere. După atâtea ore la locul de muncă, epuizarea își spune cuvântul. O soție perfectă va fi mereu atentă la nevoile bărbatului său, îl va asculta, sfătui și înțelege, atunci când nimeni altcineva nu este în stare să o facă. Alegerile ne definesc și ne formează în societate, așadar, trebuie să ne asumăm modul în care acționăm față de ceilalți, mai ales față de persoanele iubite.

Divorturi

În ultimii ani s-a remarcat o creștere semnificativă a ratei divorțurilor, dat fiind faptul că tot mai multe persoane tind să-și încheie relațiile sentimentale, din dorința de a avea mai multă libertate.

În vederea evitării unei astfel de situații, comunicarea este cheia ce duce spre o bună funcționare a unei căsnicii.

Așadar, femeia trebuie să se facă plăcută, să înțeleagă și să aspire la buna funcționare a lucrurilor din căminul său.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *