ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Ciucă: Anul viitor nu vom crește taxe. Nu ne permitem

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, luni, că trebuie găsite sursele de finanţare pentru susţinerea proiectului legii pensiilor, menţionând că anul viitor nu este permisă o creştere a taxelor şi impozitelor.

Avatar

Publicat

pe

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, luni, că trebuie găsite sursele de finanţare pentru susţinerea proiectului legii pensiilor, menţionând că anul viitor nu este permisă o creştere a taxelor şi impozitelor.

„Nu este atât de simplu să venim cu o lege şi să spunem ‘găsiţi surse de finanţare’. Trebuie să găsim surse de finanţare, să susţinem acest proiect de lege şi ne străduim să găsim sursele de finanţare şi aici reiau încă o dată acest subiect pe care îl ştim cu toţii şi anume acela că principala sursă poate să vină din combaterea evaziunii la TVA, care este de 45 de miliarde de lei”, a declarat Ciucă, la sediul PNL, înaintea şedinţei conducerii liberalilor.

Întrebat cine este responsabil să găsească această sursă de finanţare, Nicolae Ciucă a răspuns: „Este în curtea PNL, dacă privim către aspectul că la conducerea ministerului acum se află un ministru susţinut de PNL şi nu ne dăm deloc înapoi de la această responsabilitate şi vom face tot ceea ce este posibil să continuăm măsurile care deja au fost implementate în acest sens”.

Subiect electoral

El a subliniat însă că acest subiect nu trebuie să fie unul electoral.

„Vedeţi ce uşor este să aruncăm anatema de la unul la altul şi tocmai asta spun: este uşor să dai vina de la cineva anume la altcineva şi mai mult decât atât să nu o joci electoral. Acesta nu este un subiect cu care să ne jucăm electoral. Acesta este un subiect pentru care trebuie să găsim soluţii, iar soluţiile sunt la noi toţi. Este vorba de asumarea acestei responsabilităţi de a finaliza odată”, a explicat Ciucă, întrebat în legătură cu criticile PSD pe această temă.

Advertisement

Liderul liberalilor a adăugat că „tot timpul se discută despre digitalizare”, menţionând că, dacă aceasta este principala problemă, trebuie să fie făcută.

„Am făcut toate demersurile, inclusiv am dus o decizie în acest sens în CSAT. Trebuie să facem digitalizarea pentru că asigurarea resurselor financiare reprezintă o problemă de siguranţă naţională. (…) Sunt termene care spun că poate fi finalizată în 6 luni, altele în 9 luni, care va fi cea mai fezabilă pe aceea o vom aplica”, a adăugat Ciucă.

De asemenea, întrebat în legătură cu riscul de majorare a taxelor pentru a acoperi cheltuiala cu pensiile, Ciucă a susţinut: „Nu ne permitem anul viitor să creştem taxe şi impozite„.

Taxe si impozite

„Este deja o decizie în implementare, parte dintre măsuri, marea majoritate a măsurilor vor intra în aplicare de la 1 ianuarie, ca atare nu putem să venim cu încă o povară pe mediul de afaceri. (…) Vin de la o întâlnire cu mediul asociativ, cu Asociaţia Municipiilor din România, şi cu toţii suntem conştienţi de faptul că putem să facem orice, mai puţin să pierdem şansa de a continua să finanţăm proiectele din bani europeni. Ca atare, aceste măsuri au fost luate tocmai pentru a evita o decizie la nivelul Uniunii Europene pentru a diminua, Doamne fereşte, întrerupe finanţarea din fonduri europene”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *