ZiarulRing

02-mart.2024

ULTIMA ORĂ

CULINAR

Cea mai gustoasă ciorbă de lobodă. Rețetă de post

Avatar

Publicat

pe

Unul dintre cele mai potrivite anotimpuri pentru a găti aceasta ciorbă este primavara, fiindcă este sezonul în care găsim lobodă proaspată în toate piețele, la un preț rezonabil.

Totodată, aceasta rețetă este foarte nutritivă și asigură o parte din necesarul zilnic de vitamine, în special pentru cei care doresc să țină post.

Ingrediente

  • 8-10 legături de lobodă
  • 3 legături de ceapă verde
  • 2 morcovi mici
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de leuștean
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui sau de măsline
  • 1 litru de borș
  • 2 linguri de orez
  • sare
  • piper

Mod de preparare

se taie ceapa verde mărunt și se pune la călit în ulei, într-o oală adâncă. Se lasă 2 minute, după care se adaugă morcovul dat pe răzătoare, și loboda( tăiată, de asemenea, mărunt).

Se adaugă apă în proporție de 2/3 din oală și se lasă să fiarbă. După ce au fiert 30 de minute, se adaugă borșul, care a fost fiert separat înainte, și orezul. Se lasă pe foc încă 10 minute, se adaugă pătrunjelul, mărarul și leușteanul tocate mărunt, sarea și piperul, iar mai apoi se stinge focul.

Pentru cei care nu țin post, ciorba se poate servi cu smântână sau dreasă cu zdrențe de ou.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *