ZiarulRing

22-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Ce a scos un pescar din râul Mureș. ”Monstrul” are aproape 2 metri

Avatar

Publicat

pe

Ce a scos un pescar din râul Mureș. “Monstrul” are aproape 2 metri și a fost prins în urmă cu puțină vreme. Persoana care l-a capturat spune că nu este singurul pește uriaș care a mâncat momeala din undița sa.

Captură record, găsită de un pescar în râul Mureș. Bărbatul susține că prada măsoară circa 2 metri și are o greutate mare

Captură record, găsită de un pescar în râul Mureș. Un bărbat în vârstă de 59 de ani susține că prada măsoară circa 2 metri și are o greutate mare. Sârbu Gigi, un pescar originar din Aiud, a prins un somn foarte mare.

Potrivit aiudinfo.ro, peștele scos la liman destul de greu a fost prins în după amiaza zilei de miercuri, 4 octombrie 2023, în jurul orei 18:20. Bărbatul este un pescar experimentat care are această pasiune încă de la 10 ani.

De mic copil a început să prindă pești pe Valea Aiudului. Sursa menționată mai arată că, după ce au fost efectuate măsurătorilor s-a aflat că somnul din undița sa avea aproape doi metri şi cântărea 20 de kilograme.

Sârbu Gigi este cunoscut pentru pasiunea sa și spune că merge la pescuit foarte des. Uneori, stă pe baltă zile întregi fără a se plictisi, precizând că de-a lungul anilor a capturat foarte mulți pești cu care se mândrește.

Una dintre cele mai mari capturi ale sale a fost de 27 de kilograme. Bărbatul mai spune că investește foarte mulți bani în ustensile de pescuit și nu numai. Ultima captură a fost prinsă cu o momeală artificială.

Advertisement

Somn uriaș, prins în râul Mureș

Somnul prins recent de pescarul Sârbu Gigi nu este singurul pește uriaș prins în râul Mureș. La începutul anului a fost capturat un „monstru” cu o lungime de 2,4 metri și o greutate de 92 de kilograme. Imaginile au fost publicate pe rețelele de socializare.

Oamenii susțin că în apa râului, în segmentul dintre Deva și Soimuș, se află pești foarte mari și foarte activi. Un scafandru din Timișoara, dar și numeroși pescari au declarat că au văzut mulți somni uriași.

 „Pescuiesc de mai bine de 15 ani în Ungaria și în România, pe râuri mai mari, pe Dunăre. Singurul râu unde am prins somni de 2,5 metri este Mureșul, la Deva. Este la nivel de Dunăre ce găsești acolo”, a spus un pescar din Budapesta, notează apuseni.info.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *