ZiarulRing

23-feb.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Catrinel Menghia scoate la licitație două dintre lucrările sale

Avatar

Publicat

pe

BucureÈ™ti două dintre tablourile celebrei actriÈ›e vor putea fi achiziÈ›ionate în cadrul licitaÈ›iei Artmark de Postmodernism È™i Artă Contemporană.

„Temele abordate de mine sunt È™tirile de zi cu zi. M-am gândit cum aÈ™ putea să le ilustrez, urmând un stil original. Astfel, din spatele unei uÈ™i am devenit un observator al acestor evenimente ce nu au mai putut fi ascunse societății. Mărturisesc că ideea de a privi prin gaura cheii mă face să zâmbesc pentru că este un act copilăresc È™i naiv, însă te îndreaptă către o descoperire. Aceste imagini nu au un scop moral È™i nu aduc vreo acuzaÈ›ie, intenÈ›ia fiind de a menÈ›ine focusul pe punctul culminant. Titlul “Descifrati” (Decriptat) are o semnificaÈ›ie destul de largă, astfel colecÈ›ia nu mai necesită o altă descriere. ColecÈ›ia de lucrări a fost expusă în exclusivitate la Teatrul Princess Grace din Monaco în 2013 pe toată durata lunii octombrie (lună culturală). M-am bucurat că am fost cea mai tânără expozantă È™i am avut onoarea de a tăia panglica pentru deschiderea oficială. La final, două dintre tablouri le-am făcut cadou prinÈ›ului Albert de Monaco È™i prietenei mele dragi, Mihaela Rădulescu”, ne-a declarat talentata actriță.

Cele două tablouri pe care Catrinel Menghia a ales să le expună pentru licitaÈ›ie sunt Mutazioni – reprezintă în viziunea artistului imigranÈ›ii africani care în lupta lor de a ajunge în Europa suferă niÈ™te “schimbări” È™i Bad Girl ce reprezintă un fenomen care astăzi nu mai este necunoscut lumii: victimele abuzurilor comise de preoÈ›i. “Mutazioni ilustrează un african cu branhii, imigranÈ›ii ajungând în Europa pe calea apei. Prin cea de-a doua lucrare Bad Girl am vrut să atrag atenÈ›ia asupra acestui caz atât de delicat È™i controversat. Subiectul este cel care a adus anul acesta câteva premii Oscar fimului Spotlight”, a mărturisit Catrinel.

Evenimentul organizat de Artmark ce va avea loc pe 22 noiembrie 2016 este dedicat exclusiv categoriei Postmodernă È™i Contemporană È™i propune o selecÈ›ie generoasă în care tânăra generaÈ›ie românească a începutului de secol XXI concurează de la egal la egal cu maeÈ™tri reputaÈ›i ai creaÈ›iei postbelice. Repere ale postmodernității, în frunte cu Ion Èšuculescu, Alexandru Ciucurencu È™i Corneliu Baba, deschid un dialog peste generaÈ›ii cu opere semnate de Mircea Suciu, Francisc Chiuariu, Dumitru Gorzo sau Roman Tolici.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *