BucureÈ™ti două dintre tablourile celebrei actriÈ›e vor putea fi achiziÈ›ionate în cadrul licitaÈ›iei Artmark de Postmodernism È™i Artă Contemporană.
„Temele abordate de mine sunt È™tirile de zi cu zi. M-am gândit cum aÈ™ putea să le ilustrez, urmând un stil original. Astfel, din spatele unei uÈ™i am devenit un observator al acestor evenimente ce nu au mai putut fi ascunse societății. Mărturisesc că ideea de a privi prin gaura cheii mă face să zâmbesc pentru că este un act copilăresc È™i naiv, însă te îndreaptă către o descoperire. Aceste imagini nu au un scop moral È™i nu aduc vreo acuzaÈ›ie, intenÈ›ia fiind de a menÈ›ine focusul pe punctul culminant. Titlul “Descifrati” (Decriptat) are o semnificaÈ›ie destul de largă, astfel colecÈ›ia nu mai necesită o altă descriere. ColecÈ›ia de lucrări a fost expusă în exclusivitate la Teatrul Princess Grace din Monaco în 2013 pe toată durata lunii octombrie (lună culturală). M-am bucurat că am fost cea mai tânără expozantă È™i am avut onoarea de a tăia panglica pentru deschiderea oficială. La final, două dintre tablouri le-am făcut cadou prinÈ›ului Albert de Monaco È™i prietenei mele dragi, Mihaela Rădulescu”, ne-a declarat talentata actriță.
Cele două tablouri pe care Catrinel Menghia a ales să le expună pentru licitaÈ›ie sunt Mutazioni – reprezintă în viziunea artistului imigranÈ›ii africani care în lupta lor de a ajunge în Europa suferă niÈ™te “schimbări” È™i Bad Girl ce reprezintă un fenomen care astăzi nu mai este necunoscut lumii: victimele abuzurilor comise de preoÈ›i. “Mutazioni ilustrează un african cu branhii, imigranÈ›ii ajungând în Europa pe calea apei. Prin cea de-a doua lucrare Bad Girl am vrut să atrag atenÈ›ia asupra acestui caz atât de delicat È™i controversat. Subiectul este cel care a adus anul acesta câteva premii Oscar fimului Spotlight”, a mărturisit Catrinel.
Evenimentul organizat de Artmark ce va avea loc pe 22 noiembrie 2016 este dedicat exclusiv categoriei Postmodernă È™i Contemporană È™i propune o selecÈ›ie generoasă în care tânăra generaÈ›ie românească a începutului de secol XXI concurează de la egal la egal cu maeÈ™tri reputaÈ›i ai creaÈ›iei postbelice. Repere ale postmodernității, în frunte cu Ion Èšuculescu, Alexandru Ciucurencu È™i Corneliu Baba, deschid un dialog peste generaÈ›ii cu opere semnate de Mircea Suciu, Francisc Chiuariu, Dumitru Gorzo sau Roman Tolici.
Alte articole