ZiarulRing

26-feb.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

ANALIZĂ‚ INCENDIARĂ! Generalul Chelaru, despre proteste: în jurul nostru BATE CRIVĂȚUL, se fac poduri peste România, iar noi NE BATEM ÎNTRE NOI CA IDIOȚII

Avatar

Publicat

pe

Chiar dacă protestele din piața victoriei s-au mai redus în intensitate, în aer plutește încă o atmosferă tulbure, cețoasă, ca o prevestire de furtună ce poate veni oricând și de oriunde.

Se vehiculează tot felul de teorii ale conspirtației privind amenințări geopolitice, geostrategice și de altă natură. Ba, colac peste pupăză, azi, vine și o declarație a unui înalt diplomat rus care spune că românia reprezintă o amenințare pentru moscova. Să fie toate acestea semne că românii, de la cei din stradă până la cei din înaltele fotolii ale puterii, trebuie să se trezească până nu e prea târziu?

O analiză de adevărat profesionist a mișcărilor de stradă și a întâmplărilor de tot felul care bântuie, din toate direcțiile, românia acestui început de an o face, în exclusivitate pentru ziarulring.ro, generalul mircea chelaru, fost șef al marelui stat-major al armatei, și expert în domeniul sensibil al informațiilor secrete, atât în zona de analiză, cât și în cea operativ-strategică.

„Sunt multe interese deasupra națiunii, iar noi sunem la o vânătoare interinstituțională”

Pornind de la observarea dezbinărilor interne, analiza generalului strateg mircea chelaru ajunge repede la provocări externe iminente care vizează direct sau indirect românia. Și spune: „întreaga economie și finanțele românești sunt ciuruite de pompele sugative de vlagă românească ale transnaționalelor. Dacă o luăm de la controlul bogățiilor subsolului și până la exploatarea criminală a pădurilor, până la controlul tuturor resurselor de apă, până la, dacă vreți, controlul și subminarea întregii teritoriatății agricole a româniei. Și pot continua cu enumerările. Mă miră faptul că oamenii acești nu ies cu sutele de mii în stradă să întrebe de ce ni se taie pădurile, de ce ni se scoate aurul din subsol, de ce nu mai avem flotă, de ce nu mai avem nicio bancă românească, de ce copii noștri sunt captați, ca inteligență, și se duc înafară. Și așa mai departe. Așadar, sunt multe interese deasupra națiunii române (…) iar noi sunem la o vânătoare interinstituțională, a unor instituții față de alte instituții, lustruindu-ne care suntem cei mai prolifici în a arăta națiunii cât de grozavi suntem”.

„În aerul pe care îl respirăm, sunt bacilii ticăloși ai războiului și răzbunării”

Advertisement

Iar analiza continuă cu tușe din ce în ce mai groase în jurul multor tabuuri geopolitice pe care mulți le ocolesc sau se fac că nu le văd. „la ora actuală, echilibrul între puteri este grav zădărnicit. Este competiția între puteri care duce la distrugerea și vlăguirea de energie a națiunii. Se distruge ultimul reazem de coeziune națională. Pentru că, dacă ați văzut acum, românii sunt cei mai dezbinați chiar în momente în care la frontierele noastre, deasupra noastră, în aerul pe care îl respirăm, sunt bacilii ticăloși ai războiului și ai răzbunării. Putin se întâlnește la budapesta, urmează să vină trump acolo, ați văzut inițiativa societății secuiești de a produce republica interioară secuiască.

Am primit și eu telefon din budapesta, de la prietenii noștri, că și în budapesta sunt foarte mulți români, așa cum în bucurești sunt foarte mulți unguri. Iar acolo, pe panourile publicitare, s-au transmis continuu imagini de la protestele din capitală și din alte orașe ale româniei, iar în limba maghiară se subtitrează că sunt proteste pentru autonomia ținutului secuiesc. Asta este realitatea. Deci, pe panourile publicitare din budapesta se întâmplă asta. Nu pe toate, doar pe unele dintre ele. Dar e suficient. Așa începe nenorocirea. Să știți că niciun război nu a început dintr-o dată. Toate au fost pregătite, iar indicii de identificare ai acestor consecințe sunt cât se poate de nefavorabili nouă”, spune generalul chelaru.
Despre servicii și despre secretele… legii tăcerii

Călit în teatrele de război, dar și în tranșeele nevăzute ale structurilor secrete, militar pursânge, dar și fin analist al domeniilor informațiilor sensibile, generalul chelaru nu ezită să pună degetul pe rană și când vine vorba despre rolul serviciilor de informații în tot ce se întâmplă important în românia acestor zile.

„Eu sunt convins că cei care sunt din interiorul serviciilor, direcțiilor, diviziunilor, a departamentelor, a serviciilor pe domenii și-au făcut treaba. Însă degeaba își fac treaba dacă informația ajunge în locurile unde trebuie să se ia decizia, dar chiar acolo este cauza neacționării sau a trecerii sub tăcere. Unii trec sub tăcere din perspectiva înțeleaptă care spune: «haideți să nu amplificăm!», pespectivă care este deja falimentară. Iar alții nu o trec sub tăcere pentru că este în interesul lor să se producă acele fenomene. Vreau să vă spun cu toată gravitatea și îmi asum întreaga răspundere. Pe un parcurs de 20 de ani, așa cum atrăgeam atenția în cartea «o posibilă soluție», s-au înstilat, s-au inseminat în toate structurile în cercul doi de supraveghere și în cercul unu de consiliere agenții operativi ai altor interese. Că sunt români sau neromâni, nu contează, dar ei sunt ai altor interese. Bine plătiți, bine configurați, cultivați foarte atent în diferite medii externe, care au încăput și sunt convinși că fac bine, numai că fac bine la comandă, adică binele cu ghilimele de rigoare. Ele individual luate neavând o semnificație extraordinară de depreciere a statu-quo-ului instituțional românesc. Dar, însumate, ele dau un întreg foarte periculos pentru națiunea română. Asta este situația. Și știți care este culmea? Cei din supravegherea serviciilor, parțial, în jur de 70-80 la sută, cunosc treaba asta, dar sunt legați de mâini și de picioare, pentru că legea nu le permite nici să facă demscare publică, nu le permite nici să intervină pentru a-i anihila, legea nu le permite să intervină la decident și așa mai departe. Iar parchetul de legi pentru securitatea româniei a fost amânat, din 2006, sine die, tocmai pentru ca națiunea română să fie amputată, văduvită de acest instrument de protecție”.

„O contramanifestație cu 200.000-300.000 de oameni ar fi un lucru dezastruos”

Până unde se poate merge cu mișcările de stradă, dar și cu provocările interne și/sau externe, l-am mai întrebat pe generalul chelaru. Iar acesta a găsit imediat răspunsul: „se poate ajunge până la conflicte majore între grupări de viziuni diferite. Eu mă feresc să spun că s-ar putea produce o contramanifestație ca în anii `20. Din acest punct de vedere, cei de la guvernare s-au abținut maximal ca să nu-și cheme electoratul și să ajungă și ei cu 200.000-300.000 de oameni în bucurești și să spună: «iată că și noi suntem poporul care vrea altceva!». Dar o astfel de contramanifestație ar fi un lucru dezastruos, criminal. Numai că, mergând pe o singură parte, se dezechilibrează adevărul și încep unii să creadă că numai acesta este adevărul. Deci, lipsa de comunicare, insufciența comunicării instituționale, argumentarea prealabilă și pregătirea întregului sistem pentru măsurile luate a fost gafa monumentală a ministerului justiției și nu știu dacă doamna hăineală are vreo legătură cu așa ceva sau nu. Și cu asta cred că am spus mai multe (…) Și încă ceva: cine i-a pus în brațe și l-a grăbit pe domnul iordache (n.r. – proaspătul demisionat ministru al justiției) să vină cu cu proiectul pus pe masă într-un mod vulnerabil într-o sedință de guvern în care nu se afla pe ordinea de zi, și la miez de noapte?!… au uitat legea celebră a dacilor care făceau toate legile în miezul zilei, ca să fie iluminați de măritul împărat soare?!…”.

„să facă sfatul å¢ării, să se dea cap în cap până le-or sări capacele…”

Advertisement

Generalul chelaru are și sfaturi pentru stârnirea înțelepciunii de pe urmă a guvernanților noștri. În stilu-i caracteristic, el spune: „îl rog foarte mult pe domnul președinte iohannis, pentru că îi stă în putere, să invite la o ședință informală, mă rog, aproape informală, pe președinții celor două camere, pe premier, pe președintele csm, pe avocatul poporului și să facă sfatul țării. Să se dea cap în cap până le-or sări capacele, metaforic vorbind, și să vină cu pacea socială. Asta este calea. Până când ei care au primit investitura neamului să ne conducă nu-și vor găsi calea de împăcare, nici națiunea nu se împacă. Și în jurul nostru bate crivățul. Un mare crivăț al nenoricirii războiului. Uitați-vă că în ucraina de est a început din nou războiul! În inima țării noastre se cere secesiune. Se vor întâlni putin și trump la budapesta. Se fac poduri peste românia, iar noi ne batem între noi ca idioții”.

„Domnilor, ce mușchi al alianțelor să pui pe un schelet golit de însăși esența sa?”

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *