Prosopul de baie ascunde mai multe bacterii decât îÈ›i poÈ›i imagina. În momentul în care este folosit, acesta devine un mediu de înmulÈ›ire a fungilor È™i a bacteriilor, un loc în care se amestecă celulele moarte cu secreÈ›ii de tot felul. De asemenea, deoarece se află mereu într-un mediu umed È™i nu foarte igienic, prosopul tău mai poate căpăta È™i alte bacterii nedorite ce se află răspândite peste tot prin baie (chiar È™i din vasul de toaletă!).
DeÈ™i majoritatea bacteriilor nu îÈ›i fac rău imediat, trebuie să fii conÈ™tientă de faptul că acestea există È™i se răspândesc foarte rapid. Principalii factori care favorizează înmulÈ›irea acestora sunt umezeala È™i temperatura ridicată. CâÈ›i dintre noi lăsăm prosopul agățat pe undeva prin baie după ce ne uscăm? Răspunsul: majoritatea. Într-un astfel de mediu, se pare că bacteriile îÈ™i dublează numărul după doar 20 de minute.
Principalele probleme pe care prosopul nostru de baie ni le poate produce sunt reacÈ›iile alergice È™i chiar anumite infecÈ›ii (mai ales dacă există răni deschise, cum sunt tăieturile de la epilat). Prosopul devine È™i mai periculos atunci când îl împărÈ›im cu cineva. Corpul nostru este obiÈ™nuit È™i poate face față propriilor microbi, dar în faÈ›a unor microbi străini – aÈ™a cum este È™i stafilocolul auriu – acesta nu va È™ti cum să reacÈ›ioneze.
Cât de des ar trebui să spălăm prosoapele de baie È™i ce ar trebui să facem ca să evităm eventualele afecÈ›iuni pe care acestea ni le pot provoca?
SpecialiÈ™tii ne recomandă să îl spălăm după fiecare utilizare, mai ales dacă nu obiÈ™nuim să îl uscăm. TotuÈ™i, dacă îl uscăm de fiecare dată, putem să îl folosim de maximum 3 ori. DeÈ™i este creat pentru a fi folosit de multe ori, acesta poate începe să miroasă încă de la prima folosire, mai ales când nu este aerisit È™i uscat. Când apare mirosul, apar È™i bacteriile. Acesta este momentul în care trebuie să îl speli. Astfel, eviÈ›i răspândirea bacteriilor È™i nu îÈ›i pui sănătatea în pericol.
Citește continuarea aici.