ZiarulRing

20-iun.2024

ULTIMA ORĂ

CULINAR

Cât costă un kilogram de Jackfruit, fructul care le-a dat bătăi de cap concurenților de la America Express. Suma este uriașă

Avatar

Publicat

pe

Jackfruit este un fruct exotic, care nu le-a plăcut concurenților de la America Express, dar cât costă un kilogram la noi în țară? Nu este un fruct pe care îl poate consuma oricine, având o textură precum cea a cărnii.

Cât costă un kilogram de Jackfruit, care nu a fost deloc pe placul concurenților America Experss

În cadrul emisiunii America Express, concurenții au avut de mâncat, la una dintre probe, câte un Jackfruit. Nu toți concurenții au putut duce misiunea la bun sfârșit deoarece au avut stări de greață din cauza fructului.

Ada Galeș și Vlad Huidu au renunțat la probă, chiar dacă riscau să fie penalizați, deoarece nu au putut consuma fructul, care le-a dat bătăi de cap tuturor. Romică Țociu și fiul său, Cătălin, au fost singurii care au întrebat cum se consumă fructul.

Este considerat a fi cel mai mare fruct din lume și poate ajunge să cântărească chiar și 35 de kilograme. Este popular în zonele tropicale, dar nu oricine îl poate mânca. Fructul are o textură asemănătoare cu cea a cărnii, motiv pentru care se mai numește și “carne vegetală”.

Fructul se poate consuma atât crud, cât și gătit. Cei care vor să-l consume trebuie să scoată mulți bani de buzunar, din moment ce este considerat o delicatesă.

Fructul se găsește și la noi în țară doar în anumite lanțuri de magazine, iar prețul este unul destul de mare. De exemplu, la Carrefour, un kilogram de Jackfruit costă 50 de lei. De asemenea, clienții îl pot achiziționa și la felie.

Advertisement

Deși nu este un fruct care e pe placul multor persoane, Jackfruit are numeroase beneficii pentru sănătate. Conține o cantitate mare de potasiu, care reduce riscul unui atac de cord și cerebral deoarece ajută la micșorarea nivelului presiunii arteriale.

Jackfruit este, de asemenea, bogat în fructoză și sucroză, ceea ce ajută la creșterea naturală a nivelului de energie din organism. Contribuie la îmbunătățirea texturii corpului, hidratează pielea și reduce deteriorarea acesteia.

De asemenea, fructul conține vitamina A, ceea ce ajută la menținerea vederii sănătoase, notează romaniatv.net. Conține o cantitate mare de fier, precum și vitamina C, care ajută ca organismul să lupte contra infecțiilor și bacteriilor.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *