ZiarulRing

23-iun.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

CÂT A CÂŞTIGAT notarul Ioana Băsescu DINTR-UN CONTRACT de peste 1.000.000 €

„ring” a descoperit o tranzacţie imobiliară impresionantă care a ajuns, în vara acestui an, la biroul notarial al Ioanei Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui.

Avatar

Publicat

pe

„ring” a descoperit o tranzacţie imobiliară impresionantă care a ajuns, în vara acestui an, la biroul notarial al Ioanei Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui.

Pe 16 iulie, biroul notarial al Ioanei Băsescu legaliza un contract imobiliar. Concret, acesta a cuprins 12 apartamente de câte două camere şi tot atâtea locuri de parcare în ansamblul rezidenţial Citadella Titan. Valoarea tranzacţiei imobiliare s-a ridicat la peste 1,1 milioane de euro, preţ scutit de TVA, potrivit unui document oficial, unde scrie şi că „vânzarea imobilelor s-a încheiat la preţul deja achitat”. Potrivit grilei de lucru a notarilor, Ioana Băsescu ar fi obţinut din această tranzacţie un onorariu de aproximativ 5.000 de euro. Ansamblul de locuinţe în cauză este deţinut de o firmă aflată în insolvenţă şi al cărei administrator judiciar este Euro Insol, reprezentat de Remus Borza.

Tranzacţii mai mici, la un alt notariat

Din ianuarie 2012 şi până în august 2013 s-au încheiat doar trei contracte de vânzare-cumpărare rezultate „din derularea promisiunilor de vânzare-cumpărare încheiate de societate înainte de deschiderea procedurii insolvenţei”, se specifică în documentul semnat de Remus Borza, cel care a fost şi administratorul judiciar al Hidroelectrica. Astfel, în afara celui de peste 1,1 milioane de euro, ce a ajuns la notariatul fiicei preşedintelui pentru legalizare, mai fuseseră încheiate, în 2012, alte două contracte, unul de aproximativ 109.000 de euro plus 24% TVA şi altul de 63.000 de euro plus 5% TVA, printr-un alt birou notarial.

Împrumut pe 30 de ani

În septembrie, Ioana Băsescu şi-a cumpărat un teren agricol de 290,41 hectare în judeţul Călăraşi, pe care l-a plătit dintr-un credit ipotecar de peste un milion de euro, contractat pe 30 de ani, şi cu aproximativ 280.000 de euro din surse proprii. Recent, preşedintele Traian Băsescu a declarat că a încercat el să ia creditul ipotecar, însă banca nu îl putea finanţa din cauza veniturilor sale, rata lunară ajungând la aproximativ 30.000 de lei. Băsescu a afirmat şi că doreşte să treacă pământul pe numele lui.

4,6 milioane de lei este valoarea creditului ipotecar pe 30 de ani contractat de fiica cea mare a preşedintelui.

https://www.ziarulring.ro/stiri/eveniment/224543/CAT-A-CASTIGAT-notarul-Ioana-Basescu-DINTR-UN-CONTRACT-de-peste-1-000-000-EUR

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *