ZiarulRing

23-iun.2024

ULTIMA ORĂ

SANATATE

Care este singura boală care te face să trăieşti mai mult

Glanda tiroidă îndeplinește o mulțime de funcții importante, așa că nu este de mirare că activitatea ei poate influența cât de mult vei trăi.

Avatar

Publicat

pe

Glanda tiroidă îndeplinește o mulțime de funcții importante, așa că nu este de mirare că activitatea ei poate influența cât de mult vei trăi. Vezi de ce s-ar putea să te numeri printre norocoși dacă suferi de hipotiroidism.


O glandă tiroidă leneșă s-ar putea să îți prelungească viața, potrivit unui studiu al cercetătorilor din Danemarca, citați de reuters.com. Totuși, asta nu înseamnă că hipotiroidismul este secretul pentru tinerețe fără bătrânețe.

Specialiștii au evaluat starea de sănătate a 849 de frați din 421 de familii cu o speranță lungă de viață. Potrivit Jurnalului de Endocrinologie și Metabolism, media lor de vârstă a fost de 93 de ani, cu mult peste speranța de viață de 78 de ani din SUA.

După ce au evaluat longevitatea acestor persoane, echipa de cercetători a analizat hormonii tiroidieni din sângele participanților la studiu. Valorile au arătat o legătură între hipotiroidism și o viață mai lungă.

Cum îți prelungește viața o tiroidă leneșă

Glanda tiroidă are formă de fluture și este localizată în regiunea anterioară a gâtului, înaintea laringelui. Rolul ei este de a secreta hormoni care afectează metabolismul. Cercetătorii susțin că o activitate redusă a hormonilor tiroidieni poate schimba consumul de energie al corpului și acționează pentru protejarea organismului, menținându-l sănătos mai mult timp.

Advertisement


„Aceste concluzii pot fi surprinzătoare, din moment ce o tiroidă leneșă este considerată un factor de risc pentru bolile cardiovasculare. Din acest motiv, este recomandat să tratăm persoanele în vârstă, care suferă de hipotiroidism, cu suplimente cu hormoni”, susține dr. Diana van Heemst, cea care a condus cercetările.

Cum îți dai seama că suferi de hipotiroidism

Semnele hipotiroidismului variază, în funcție de cât de mare este lipsa de hormoni, În general, se manifestă prin oboseală, sensibilitate crescută la frig, constipație, îngrășare, răgușeală, slăbiciune a mușchilor, nivel ridicat al colesterolului, un ritm scăzut al bătăilor inimii și probleme de memorie.

Netratată, boala poate deveni severă și chiar poare pune în pericol viața. Este indicat să mergi la medic dacă te simți obosită fără motiv și să îți faci un examen al tiroidei.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *