ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Bodo (Proconsul), cel mai sincer interviu: ”în urmă cu ceva vreme, probabil nu aș fi spus aceste lucruri…”

Avatar

Publicat

pe

A început să cânte de la vârsta de trei ani. La final de zi, atunci când punea capul pe pernă, mama lui bogdan marin îi cânta fiului său pentru a adormi. Își încuraja băiatul să cânte și el. Îl liniștea, spune el, însă a fost și cel mai bun exercițiu pentru a deveni una dintre cele mai mari voci de la noi: bodo, solistul trupei proconsul. 

Viața lui bogdan marin a fost plină de suișuri și coborâșuri. Ochii, felul în care te privește și căldura din voce îți confirmă că stai de vorbă cu un om. Sunt puține momentele când se încruntă, însă ridurile frunții îți transmit faptul că a văzut multe de-a lungul vremii. În exclusivitate pentru ziarulring.ro, bodo a acordat cel mai sincer interviu, după cum singur susține, în care a dorit să ofere o mică parte din esența lui de om-artist. 

Bogdan marin a intrat în sufletele oamenilor în urmă cu mulți ani, atunci când melodia „cerul” era pe buzele tuturor: „este cântecul pe care nu îl ratăm la niciun concert! Necesită o anumită energie, e un cântec greu. De aceea  ni s-a părut dificil să ne obișnuim cu ideea că vom cânta asta chiar în fiecare seară, însă după câțiva ani am înțeles că toata lumea vrea << cerul >>, deși cu mâna pe inimă spun că mai sunt o groază de melodii frumoase, dar care nu au prins la fel. << cerul >> este unic”, ne mărturisește acesta. 

„eu nu aș exista fără proconsul și nici trupa fără mine”

Cântă de 30 de ani cu trupă. În acest timp a învățat toate secretele de conviețuire alături de colegi, iar egalitatea, pe care și-a dorit-o insistent să existe între membri, i-a ținut uniți și feriți de scandaluri: „secretul nostru este munca de echipă. Niciodată nu m-am considerat un solist care poate cânta și poate face singur același lucru pe care îl pot face cu proconsul. Am învățat să ne înțelegem reciproc unii pe alții ca să putem merge mai departe, să nu ne spargem. De vreo 10 ani, trupa proconsul este probabil singura formație în care inginerul de sunet face parte din trupă, în sensul că ia aceiași bani ca și noi. E un act de creație și la el, iar noi am apreciat mereu oamenii muncitori și talentați. Au venit multe săgeți la mine de-a lungul timpul și mi s-a spus că trupa fără mine nu ar exista, dar eu știu că nici eu nu aș exista fără ei. Colegii mei sunt la fel de importanți”, continuă bodo.

„mi-a fost foarte greu când eram însurat cu ioana băsescu”

Advertisement

Dacă muzica a fost primul pas în ascensiunea notorietății, al doilea a fost la starea civilă, atunci când se însura pentru  a treia oară, de această dată cu ioana băsescu, fiica fostului președinte al româniei. Bodo a dat “proba de foc” în fața intransigentului primar, cerându-i oficial mâna ioanei și, pe 19 iulie 2003, un traian băsescu emoționat oficializa o căsătorie cu care, neoficial, nu era tocmai împăcat. Ioana avea 26 de ani; bodo, cu aproape un deceniu mai mult. La acea vreme, presa descria acest moment ca fiind, probabil, cel mai greu din viața lui băsescu! Recunoaște că nu de puține ori a fost deranjat de lucrurile neadevărate care s-au scris, dar că nu consideră relevant să ducă astfel de războaie cu cei care țin „strâmb” condeiul în mână:

„am fost afectat de enorm de multe ori, am avut multe războaie! Vorba vine, că eu, de fapt, nu am reacționat niciodată la acuzele pe care mi le-a adus presa. Mi-a fost foarte greu în perioada în care eram căsătorit cu ioana băsescu, pentru că se scriau, de foarte multe ori, lucruri nefondate. Cel mai des se spunea, atunci, că traian băsescu nu mă suportă ca și ginere. Era un lucru neadevărat, dar total neadevărat! Am avut și am o relație foarte bună cu fostul președinte al româniei. Chiar dacă lucrurile nu au mers între mine și ioana, a existat mereu o decență față de familia băsescu și a mea.”, s-a destăinuit artistul.

Loredana i-a echilibrat drumul în viață: între muzică și credință

După divorțul de ioana băsescu, bogdan marin a fost binecuvântat să își găsească jumătatea, cea bună. Întrebat ce a însemnat apariția loredanei în viața sa după cele trei divorțuri, artistul a tresărit de fericire, iar răspunsul nu a întârziat să apară:

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *