ZiarulRing

20-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

BODO (Proconsul), cel mai SINCER INTERVIU: „În urmă cu ceva vreme, probabil NU aș fi spus aceste lucruri..”

Avatar

Publicat

pe

A început să cânte de la vârsta de trei ani. La final de zi, atunci când punea capul pe pernă, mama lui Bogdan Marin îi cânta fiului său pentru a adormi. ÎÅŸi încuraja băiatul să cânte ÅŸi el. Îl liniÅŸtea, spune el, însă a fost ÅŸi cel mai bun exerciÅ£iu pentru a deveni una dintre cele mai mari voci de la noi: Bodo, solistul trupei Proconsul. 

ViaÅ£a lui Bogdan Marin a fost plină de suiÅŸuri ÅŸi coborâÅŸuri. Ochii, felul în care te priveÅŸte ÅŸi căldura din voce îÅ£i confirmă că stai de vorbă cu un OM. Sunt puÅ£ine momentele când se încruntă, însă ridurile frunÅ£ii îÅ£i transmit faptul că a văzut multe de-a lungul vremii. În exclusivitate pentru ziarulring.ro, Bodo a acordat cel mai sincer interviu, după cum singur susÅ£ine, în care a dorit să ofere o mică parte din esenÅ£a lui de om-artist. 

Bogdan Marin a intrat în sufletele oamenilor în urmă cu mulÅ£i ani, atunci când melodia „Cerul” era pe buzele tuturor: „Este cântecul pe care nu îl ratăm la niciun concert! Necesită o anumită energie, e un cântec greu. De aceea  ni s-a părut dificil să ne obiÅŸnuim cu ideea că vom cânta asta chiar în fiecare seară, însă după câÅ£iva ani am înÅ£eles că toata lumea vrea << Cerul >>, deÅŸi cu mâna pe inimă spun că mai sunt o groază de melodii frumoase, dar care nu au prins la fel. << Cerul >> este unic”, ne mărturiseÅŸte acesta. 

„Eu nu aÅŸ exista fără Proconsul ÅŸi nici trupa fără mine”

Cântă de 30 de ani cu trupă. În acest timp a învăţat toate secretele de convieÅ£uire alături de colegi, iar egalitatea, pe care ÅŸi-a dorit-o insistent să existe între membri, i-a Å£inut uniÅ£i ÅŸi feriÅ£i de scandaluri: „Secretul nostru este munca de echipă. Niciodată nu m-am considerat un solist care poate cânta ÅŸi poate face singur acelaÅŸi lucru pe care îl pot face cu Proconsul. Am învăţat să ne înÅ£elegem reciproc unii pe alÅ£ii ca să putem merge mai departe, să nu ne spargem. De vreo 10 ani, trupa Proconsul este probabil singura formaÅ£ie în care inginerul de sunet face parte din trupă, în sensul că ia aceiaÅŸi bani ca ÅŸi noi. E un act de creaÅ£ie ÅŸi la el, iar noi am apreciat mereu oamenii muncitori ÅŸi talentaÅ£i. Au venit multe săgeÅ£i la mine de-a lungul timpul ÅŸi mi s-a spus că trupa fără mine nu ar exista, dar eu ÅŸtiu că nici eu nu aÅŸ exista fără ei. Colegii mei sunt la fel de importanÅ£i”, continuă Bodo.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *