ZiarulRing

27-feb.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Bivolaru: „Popescu nu s-a gândit o secundă că va fi închis”

Avatar

Publicat

pe

Cristian Bivolaru, unul dintre cei mai importanţi oameni din echipa de campanie a lui Gică Popescu, priveşte tăcut, dar deloc impasibil, cum se împart în aceste zile funcţiile la FRF. Astăzi ar fi fost directorul de relaţii internaţionale, strategii şi programe al FRF dacă, în urmă cu exact o săptămână, candidatul susţinut de el la fotoliul de preşedinte, Gică Popescu, nu ar fi fost trimis după gratii.

Fost „ministru de externe” al federaţiei între anii 1986 şi 2005, Cristi Bivolaru evită să pronunţe numele noului şef din fruntea fotbalului românesc. El a declarat, pentru „ring”, că în ultima săptămână a încercat din răsputeri să accepte ideea că omul pe care-l vedea la şefia FRF stă într-o celulă a Penitenciarului Rahova şi că n-a avut încă pornirea de a merge să-l vadă la vorbitor.

„Mă uit şi eu la ce se întâmplă în jurul acestui subiect. Ce pot să fac altceva? Încă nu îmi vine să cred cum s-a năruit totul dintr-odată. S-a muncit atât de mult, s-au făcut atâtea planuri, strategii… Sigur că mă doare când văd oamenii care se învârt în jurul noului preşedinte. E vremea lor. Dacă asta s-a dorit…”, spune Bivolaru, simţindu-i-se amărăciunea din glas.

Seceraţi de vestea condamnării Opinia publică s-a împărţit în două tabere. Pro şi contra graţierii lui Popescu.

„Eu nu vreau să comentez nimic până când cei apropiaţi, familia lui Gică nu iau o decizie. Văd că sunt mai multe reacţii împotriva acestei iniţiative. N-am fost la el în acest weekend pentru că mi-e greu să-l văd în această situaţie. Gică nu s-a gândit nicio clipă că va ajunge în spatele gratiilor. N-a pomenit o secundă în vreo discuţie de varianta de a fi trimis la închisoare. Era foarte încrezător că lucrurile vor merge foarte bine şi că va fi preşedinte al FRF, iar noi, cei din echipa lui, făceam deja planurile când am fost seceraţi de veste”, a mai afirmat fostul secretar general adjunct al FRF.

Lucescu: „O amendă foarte serioasă era de ajuns”

Advertisement

Antrenorul lui Şahtior, Mircea Lucescu, a declarat, ieri, că a fost o greşeală faptul că inculpaţii în „Dosarul Transferurilor” au fost judecaţi de două femei care nu ştiu ce înseamnă fotbalul, precizând că procurorii au fost mai umani decât judecătoarele în acest caz.

„Ce m-a surprins pe mine este că s-au luat nişte decizii pe un Cod penal actual, iar greşelile s-au făcut foarte de mult, atunci când erau o mulţime de greşeli în România, pentru că nu întâmplător în acea perioadă au apărut foarte mulţi oameni cu foarte mulţi bani în politică, în mediul social. Dacă ar fi să-i judecăm pe toţi ceilalţi în funcţie de ceea ce au făcut în perioada aceea, ar însemna ca foarte mulţi să plătească cu vârf şi îndesat, ceea ce mi se pare exagerat. Cred că în această situaţie mai umani au fost procurorii, care au cerut o pedeapsă mai mică. Era de ajuns o amendă foarte serioasă, şi nu privarea de libertate”, a concluzionat „Il Luce”.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *