ZiarulRing

26-mai2024

ULTIMA ORĂ

CULINAR

Berea, INTERZISĂ timp de 70 ani. Cum s-a ajuns la această decizie

Avatar

Publicat

pe

Țara în care berea a fost interzisă pentru mai bine de 70 de ani. De ce a fost luată această decizie și cum s-a decis eliminarea ei.

Țara în care berea a fost interzisă pentru mai bine de 70 de ani. De ce s-a ajuns la această decizie și cum a devenit ea legală din nou.

Țara în care berea a fost interzisă

În Islanda, berea a fost interzisă timp de 74 de ani. De fapt, în urmă cu un secol această țară a interzis toate băuturile alcoolice. Zece ani mai târziu, vinul roșu a fost legalizat, fiind urmat de băuturile spirtoase.

Doar că berea nu a fost inclusă și ea în aceste categorii. Oamenii au putut să se bucure în mod legal de această băutură atât de celebră în România abia la 1 martie 1989.

Abia peste 74 de ani au putut islandezii să se bucure de această băutură, conform BBC. De altfel, evenimentul a fost unul atât de popular încât a fost transmis în direct la televizor. Imaginile cu oamenii din baruri în timp ce se bucurau de o halbă de bere au fost peste tot la TV.

Advertisement

“A fost o mare petrecere. Eu și prietenii mei am cumpărat câte o ladă… Am reușit să le terminăm repede și am mers la pub, unde am stat și am băut toată noaptea”, a povestit Unnar Ingvarsson, care avea atunci 21 de ani.

De ce a fost interzisă berea, de fapt

Berea a fost interzisă din motive politice, pentru că irlandezii asociau berea cu Danemarca, o țară cu care încercau să lupte pentru a-și obține independența.

Islanda a reușit să obțină autonomia în anul 1908 și 4 ani mai târziu a organizat un referendum prin care se interzicea total consumul de alcool.

Istoria ne arată că referendumul a trecut cu 60% din voturi. “Prohibiția a fost văzută ca fiind progresistă, la fel ca [interdicțiile] de fumat din zilele noastre”, spune istoricul Stefan Palsson, autorul cărții Beer: Around the World in 120 Pints.

Berea a început să fie adusă ilegal

Desigur că oamenii nu erau toți mulțumiți de acest lucru și alcoolul a început să fie adus ca marfă de contrabandă. Mai mult, inclusiv medicii au început să prescrie alcool ca medicament.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *