ZiarulRing

20-mai2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Angajați de la probațiune, în greva foamei

Avatar

Publicat

pe

Mai mulți angajați ai Serviciului de Probaţiune Hunedoara au intrat, luni dimineață, în greva foamei. Acțiunea de protest nu afectează activitatea instituției. Greva foamei au declarat 8 din cei 11 angajați ai serviciului. Cei 11 consilieri de probațiune din județul Hunedoara au în evidență 1340 de persoane ce trebuie supravegheate.

Angajații protestatari din Hunedoara se alătură astfel protestului declarat de alți colegi din țară încă din 10 decembrie, nemulțumiți de neacordarea drepturilor salariale și condițiile de muncă.

„Am ales această cale de protest, deoarece, în fluturașii de salarizare aferenți lunii noiembrie 2023, ar fi trebuit să se regăsească, materializate, toate promisiunile, angajamentele și reparațiile omisiunilor anterioare ale angajatorului Direcţia Națională de Probaţiune, ceea ce nu s-a întâmplat și nu ni s-au oferit până în prezent soluții concrete pentru primirea drepturilor salariale și a transelor care ni se cuvin conform hotărârilor judecătorești și a actelor administrative  pană în data de 31 decembrie 2023 și siguranța efectuării plăților până la această dată”, a declarat Adina Anca Ilea, consilier de probațiune.”

Citeste articolul integral aici.