ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Alegeri 2024, faza pe partide: Alfred Simonis vrea să ajungă primar al municipiului Timişoara

Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, a anunţat, vineri, echipa social-democraţilor care va intra în cursa internă de stabilire a candidaţilor ce vor intra, în final, în alegerile locale din 2024.

Avatar

Publicat

pe

Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, a anunţat, vineri, echipa social-democraţilor care va intra în cursa internă de stabilire a candidaţilor ce vor intra, în final, în alegerile locale din 2024.

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, şi actualul prefect de Timiş, Mihai Ritivoiu, vor intra în competiţia internă atât pentru şefia Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, cât şi pentru funcţia de primar al municipiului Timişoara.

Pe lista echipei pentru şefia CJ Timiş sunt înscrişi: senatorii Eugen Dogariu şi Sebastian Răducanu, Alexandru Iovescu, Mihai Ritivoiu şi Alfred Simonis.

Pentru funcţia de primar al municipiului Timişoara s-a înscris: subprefectul Sorin Ionescu, Adrian Cionca (fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş), Roxana Iliescu (consilier local Pro România), Mihai Ritivoiu şi Alfred Simonis.

Candidați

„Există posibilitatea ca din afara PSD, o personalitate din lumea medicală, din lumea academică, universitară, acceptată de timişoreni şi timişeni, să completeze această echipă prezentată. Obiectivul nostru nu este neapărat să punem un coleg de partid în funcţia de primar al municipiului Timişoara sau în cea de preşedinte al Consiliului Judeţean. Important pentru noi este ca cel/cei pe care îl vom/îi vom susţine să câştige şi să ajute la deblocarea, derularea şi finanţarea proiectelor cu adevărat importante pe care Timişoara şi Timişul le au. De după Revoluţie am avut exclusiv primari de dreapta în Timişoara şi cred că lucrul acesta se vede, iar după patru ani de regres pentru judeţul Timiş, cu liberalul Alin Nica la conducere, cred că este nevoie de o schimbare şi acolo”, a detaliat Alfred Simonis, într-o conferinţă de presă.

Până la începutul lunii noiembrie se va definitiva lista candidaţilor interni ai PSD Timiş.

Advertisement

În altă ordine de idei, Alfred Simonis a exclus posibilitatea ca AUR să se plaseze pe primele trei locuri în alegerile locale de anul viitor în Timişoara şi în judeţ.

„De aceea, reiterez acel mesaj către alegători: un vot pentru AUR este un vot risipit. AUR nu se poate clasa nici pe locul trei în Timişoara sau în judeţ”, a punctat liderul PSD Timiş.

Atac la actualul primar

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor a mai afirmat că Dominic Fritz a venit neexperimentat în poziţia de primar, extrem de complicată, în cel mai important oraş din România şi a pierdut proiecte importante din această cauză, dar „cel puţin în ceea ce priveşte viziunea şi bunele intenţii, nu se poate compara cu Nicolae Robu”.

„Cred că Nicolae Robu a fost un primar mult mai rău decât actualul, dar oricare dintre colegii (PSD – n.r.) pe care i-am prezentat astăzi poate fi un primar mai bun decât Dominic Fritz”, a subliniat Alfred Simonis.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *