ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

4 modalităţi simple care combat bolile de inimă

Afecţiunile cardiovasculare sunt printre cele mai frecvente cauze de deces.

Avatar

Publicat

pe

Afecţiunile cardiovasculare sunt printre cele mai frecvente cauze de deces. Există o mulţime de modalităţi simple prin care vă puteţi îmbunătăţi sănătatea inimii.

Astăzi vă vom prezenta patru reguli pe care oricine le poate pune în aplicare şi care vă pot asigura o viaţă sănătoasă.

  1. Mâncaţi ciocolată. Conform unui studiu realizat de Universitatea Adelaide din Australia, ciocolata neagră poate reduce presiunea arterială. Acest efect este posibil întrucât ciocolata conţine compuşi antioxidanţi. Printre aceştia se numără flavanolul, care are rolul de a creşte nivelul oxidului nitric (un puternic agent vasodilatator) în organism. De asemenea, s-a demonstrat că, dacă veţi consuma zilnic câteva pătrăţele de ciocolată neagră, riscul de a face infarct va scădea.
  2. Reduceţi sarea. Prea multă sare poate afecta presiunea sangvină şi poate conduce foarte uşor la hipertensiune. Dacă vă gândiţi că o soluţie ar fi îndepărtarea solniţei de pe masă atunci când mâncaţi acasă, aflaţi că nu este aşa. Mai mult de 75% din cantitatea de sodiu pe care o consumăm zilnic vine din diverse mâncăruri procesate şi din mesele pe care le luăm în oraş. Sfatul nostru este să încercaţi să gătiţi cât mai mult acasă şi să consumaţi foarte des alimente fresh.
  3. Faceţi mişcare. Ca orice alt muşchi din organism, şi inima devine mai puternică odată ce vă apucaţi de exerciţiile fizice. Dacă intenţionaţi să începeţi să le practicaţi, iată un motiv în plus să nu mai staţi pe gânduri. Studiile au demonstrat că joggingul îmbunătăţeşte flexibilitatea arterelor coronare. Aceasta ajută la stimularea fluxului sangvin la nivelul inimii, reducând şansele de a face ateroscleroză, boală care conduce la atacul de cord. Nu trebuie să deveniţi atleţi de performanţă, este de ajuns să faceţi mişcare chiar şi 30 de minute pe zi, cinci zile pe săptămână, pentru a îmbunătăţi sănătatea inimii.
  4. Ascultaţi muzică. Ştim deja că muzica ne poate face să ne simţim bine, însă probabil că nu mulţi dintre dvs. au aflat că ajută la controlul presiunii sangvine. Conform cercetătorilor, cel mai mult contează ritmul muzicii ascultate. Ritmul rapid din muzica clasică sau rock conduce la o creştere a presiunii arteriale, în timp ce muzica liniştită contribuie la scăderea acesteia.

100.000 este, în medie, numărul bătăilor inimii umane, într-o zi.


https://www.ziarulring.ro:80/stiri/sanatate/242304/2014/4-modalitati-simple-care-combat-bolile-de-inima

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *