ZiarulRing

23-feb.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

„Vreau sa ma retrag de la Sahtior!”

Avatar

Publicat

pe

Răzvan Raţ şi Mircea Lucescu au fost eroii din Liga Campionilor, miercuri seară. Românii noştri au fost principalii autori ai calificării Şahtiorului în primăvara celei mai importante competiţii de fotbal de pe continent. Raţ a deschis scorul pe “DonbassArena” contra portughezilor de la Braga pentru victoria care le-a asigurat minerilor primul loc în grupă, în faţa lui Arsenal Londra.

A venit clipa mult aşteptată! Şahtiorul este între primele 16 cele mai puternice echipe de pe continent. Cu Mircea Lucescu pe bancă de şase ani şi Răzvan Raţ pe teren de şapte, Şahtior a crescut an de an. La ultima apariţie europeană a “minerilor”, Raţ a fost unul dintre cei mai buni de pe teren, contra portughezilor de la Braga, scor 2-0. Fundaşul român a deschis scorul şi drumul spre câştigarea grupei în dauna londonezilor de la Arsenal. “Eu nu sunt un marcator, un golgheter. Eu sunt mai mult cu assisturile, cu centrările. Am văzut partea liberă şi am urcat. Nu l-am văzut pe nea Mircea când mi-a făcut semn să plec, dar cred că l-am simţit. Mingea mi-a venit perfect şi am marcat. E unul dintre cele mai bune meciuri din cariera mea”, a comentat reuşita, pentru “ring”, Răzvan Raţ.

Petrecere cu Ahmetov
Cum era de aşteptat, victoria care a dus la câştigarea grupei şi implicit la calificarea în optimile Ligii Campionilor a fost udată din plin. “Eu am fost la testul doping şi am ajuns un pic mai târziu la localul de sub tribuna stadionului. Acolo, nea Mircea m-a îmbrăţişat şi ne-am felicitat pentru calificare. Nici n-am apucat să vorbim prea mult, toată lumea era fericită, am sărbătorit cu şampanie. Era şi patronul acolo, era entuziasmat pentru minunata realizare”, povesteşte Raţ. Cât despre mult vehiculatul transfer de la Şahtior, fiind în vizorul mai multor echipe de top din Occident, Raţ nici nu vrea să audă: “La ce echipă să mă transfer?! Păi, ca să plec de aici trebuie să mă duc la o echipă mult mai puternică decât Şahtior, ceea ce e foarte greu. Şahtior este un club mare în acest moment, mă simt bine aici, este a doua mea casă. În fiecare iarnă sau vară am fost plimbat de presă pe la echipe din Europa, dar nimic n-a fost adevărat. Doar zvonuri. Vreau să mă retrag de la Şahtior”, a anunţat fundaşul naţionalei în exclusivitate pentru “ring”.

“Nu uitaţi că Lobonţ, Deac, Chivu şi Alibec s-au calificat cu echipele lor în optimile de finală ale Ligii Campionilor, ceea ce este foarte important pentru viitorul echipei naţionale”, Răzvan Raţ

17 decembrie este data tragerii la sorţi în Liga Campionilor, iar echipele calificate sunt: Tottenham, Schalke, Man. United, Barcelona, Bayern, Chelsea, Real, Şahtior, Inter, Lyon, Valencia, Copenhaga, Roma, Marseille, Milan şi Arsenal.

“Il Luce”, aplaudat
Mircea Lucescu a fost întâmpinat cu aplauze de ziariştii prezenţi la conferinţa de presă de după victoria obţinută, scor 2-0, cu Braga. “Aplauzele voastre sunt pentru jucători. Este foarte important că am reuşit să câştigăm şi să ieşim din faza grupelor de pe primul loc. Am făcut un pas uriaş în ultimii ani. Au trecut doi ani de la câştigarea Cupei UEFA, iar în acest timp echipa a progresat şi mai mult”, a spus Lucescu. Tehnicianul a explicat cum l-a trimis pe Raţ în atac la golul marcat de român. “Răzvan rămânea retras şi i-am spus: «Du-te în atac». Având în vedere jocul nostru, mingea ajungea în acea zonă. Până la urmă a înţeles mesajul meu, s-a aflat la locul potrivit şi a marcat. Cred că am presimţit în ce zonă trebuie să urce şi chiar aşa s-a întâmplat. Am de multe ori astfel de presimţiri”, a mai spus “Il Luce”.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *